Hyvän työilmapiirin tulos: Iskelmän toimitus heitti vaatteet pois

30.11.2015 13:24 - Anna Hopi

Hyvästä työpäivästä tulee vieläkin parempi, kun poolopaita ei kiristä kaulaa tai housun kuminauha vyötäröä.

Monella virallisemman pukukoodin työpaikalla on niin sanottu Casual Friday, jolloin työntekijät saavat pukeutua rennompiin vaatteisiin töihin. Luovilla aloilla taas vastine on Formal Friday, jolloin pipoissa ja T-paidoissa töihin astelevat henkilöt tulevat työpaikalle puku päälle. Iskelmän toimituksessa mennään astetta pidemmälle.

Meillä on Underwear Monday -päivä, jolloin toimitus tekee välillä maanantaipäivisin töitä pelkissä alusvaatteissa.

- Lähes aina kun tapaa kuuntelijoita Iskelmäfestareilla, Iskelmägaalassa tai synttäriristeilyllä, niin saamme palautetta että "teillä taitaa olla oikeasti kivaa siellä Iskelmässä" ja että meidän työpaikan hyvä henki kuuluu lähetyksissä. No se on oikeasti niin! Kertoo aamujuontaja Anna-Mari Raaska.

- Underwear Monday on ennemminkin seuraus hyvästä työilmapiiristä kuin syy siihen. Heitämme kaikki kuoret pois. Valitsimme päiväksi maanantain, koska silloin pääsee taas takaisin töihin! Suosittelen lämpimästi muillekin työyhteisöille - mutta vain, jos työilmapiiri on rakkaudellinen. Seksistä tässä ei ole kysymys.

Underwear Monday on havaittavasti lisännyt työpaikan luovuutta.

- Parhaat ideat tulevat vähissä vaatteissa, toimituksesta kommentoidaan.

Keskipäivän konttoripäällikkö Hannu Aholaita suosittelee epämuodollisen maanantain viettoa eri toten työpaikoille, joissa tehdään kaavamaista työtä.

- Suosittelen Underwear Mondayn viettämistä kaikille työpaikoille, etenkin harmaisiin virastoihin, Arkadianmäelle ja paljon väkeä työllistäviin einestehtaisiin. Metsurina miettisin ehkä vielä, siinä työssä pakkanen puree, kommentoi Aholaita.

- Ei ole mitään hienompaa kuin se, että voi kaivaa raappahousujen alta esiin pääsiäisen keltaiset bokserit. Tässä kyllä menee herkästi vaatekaapin kalsarihylly uusiksi...

Kilpailut

Uusimmat