Ilouutinen laihduttajille - suklaasta ei merkittävää painonnousua!

30.11.2014 08:49 - Anna Hopi

Kotimaisessa ravintotieteilijöiden tutkimuksessa selvitettiin, että suklaan syömisellä on monia hyviä vaikutuksia.

Helsingin yliopiston Fazerin rahoittamana toteutettu uusi tutkimus osoittaa, ettei suklaan ystävien tarvitse luopua herkuistaan, vaikka tarkkailisivat terveyttään ja painoaan. Tutkimuksessa 22 henkilöä vaihtoi päivittäisen välipalansa seitsemään Fazerin tumma suklaa -konvehtiin kymmenen viikon ajaksi.

Helsingin yliopiston Elintarvike- ja ympäristötieteiden laitoksen ravitsemustieteilijöiden tekemässä tutkimuksessa kohtuullinen määrä tummaa suklaata joka päivä nautittuna ei aiheuttanut painonnousua. Osallistujien verenpaine, kolesteroli ja paino mitattiin, eikä merkittäviä tai kielteisiä muutoksia havaittu.

- Kansainvälisesti yhä useampi tutkimus osoittaa, että tumman suklaan syömisellä voi olla jopa suotuisia terveysvaikutuksia, erityisesti verenkiertoon ja verenpaineeseen", sanoo tutkimusta johtanut ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm Helsingin yliopistolta.

Tämä Fazerin ja Helsingin yliopiston tutkimus on uusin tumman suklaan terveysvaikutuksia selvittävä tutkimus. Tutkimukset maailmalta osoittavat, että tumma suklaa voi edistää useita eri hyvinvoinnin alueita sydänterveydestä muistiin.

 

Tavallisen suklaan ohella trendiksi on noussut myös raakasuklaan tekeminen ja syöminen. Lue aiheesta lisää täältä ja katso tiedot asiantuntijan suusta.

Kilpailut

Uusimmat