Isän koskettava kirje Down-tyttärelle hääpäivänä: "Elämme tällaisia hetkiä varten"

02.09.2015 12:26 - Anna Hopi

Downin syndrooman kanssa syntynyt Jillian uskoi aina rakkauteen - ja se kannatti.

Jillian meni naimisiin tänä kesänä poikaystävänsä Ryanin kanssa. Isä Paul Daugherty kirjoitti ikimuistoisen kirjeen 25-vuotiaalle tyttärelleen hääpäivänä. Hän ylistää kirjoituksessaan tytärtään, joka on seurustellut rakkaansa kanssa kymmenen vuoden ajan.

- On hääpäiväsi iltapäivä. Parin tunnin päästä kävelet elämäsi matkan. En tiedä, mitkä ovat todennäköisyydet, että Downin syndrooman kanssa syntynyt nainen menee naimisiin elämänsä rakkauden kanssa. Tiedän vain, että sinä peittosit kaikki todennäköisyydet, kirjottaa isä Paul.

- Olet nyt yläkerrassa laittautumassa valmiiksi hääpäivääsi varten. Hiuksesi on koottu kauniisti niskasi yläpuolelle. Kimaltava mekkosi heijastaa iltapäiväauringon kaikki säteet. Meikkisi täydentää kauneutesi, joka on kasvanut joka päivä siitä päivästä kuin synnyit. Hymysi valaisee ja kestää pitkään.

"Hyvät asiat ovat mahdollisia"

- Minä olen ulkona, ikkunasi alla ja katson ylös. Me elämme tällaisia hetkiä varten, kun haaveet ja unelmat käyvät hetkeksi toteen. Hyvät asiat ovat mahdollisia. Tiedän sen nyt, seisoessani ikkunasi alla.

Vanhempana Paul-isä katsoi vierestä ne hetket, jolloin lapsella oli vaikeaa. 12-vuotiaana Jillianilla ei ollut ystäviä, ja isä oli läsnä silläkin surun hetkellä. Elämä antoi Jillianille oppiläksyjä, mutta myös onnen täyttymyksen.

Hääpäivä oli aina Jillianin suurin unelma, muistelee isä.

"Nuori mies tuli ovellemme puku päällä"

- Muistatko kaikki ne asiat, joita et uskonut koskaan tekeväsi? Et voisi ajaa pyörää tai osallistua liikuntatunneille. Et voisi mennä yliopistoon. Etkä varmasti menisi naimisiin. Mutta nyt, katso itseäsi.

Isä muistelee vielä hetkeä, jolloin Jillianin elämään tuli suuri rakkaus.

- 10 vuotta sitten nuori mies tuli ovellemme puku päällä. Hän pyysi lupaani viedä sinut tanssiaisiin. Nyt sinä ja se sama nuori mies otatte askeleenne yhdessä. Se on uusi haaste, mutta upea sellainen.

Kirje julkaistiin The Mighty-lehdessä ja se toi palautteen mukaan monille Down-lasten vanhemmille toivoa. Toimittajana ja kirjailijana työskentelevä Paul Daugherty on kirjoittanut myös kirjan tyttärensä Jillianin kasvatuksesta.

 

There's are a few chapters in An Uncomplicated Life that deal with the unique sibling relationship owned by Kelly and Jillian.www.uncomplicated.life

Posted by Paul Daugherty on 14. elokuuta 2015

Kilpailut

Uusimmat