Isyys aiheuttaa paineita Oliver-yhtyeen jäsenille

22.09.2015 12:40 - Anna Hopi

Oliverin jäsenet ovat kaikki perheellisiä miehiä ja tasapainottelevat perheen ja työelämän välillä.

- Oliverin keikat ovat hyvin tiedossa - vuodeksi eteenpäin. Päivämäärät elävät hyvin vähän. Harmittaahan se tietenkin vaimolle ja lapsille sanoa, että isi on kesällä nämä ja nämä päivät pois, mutta näin asia on, kertoi yhtyeen basisti Lasse Hietala.

- Lapset ovat innoissaan meidän duunista. Elias-poika haluaa laulajaksi.

Perhe pääsee ajoittain osalliseksi keikkaelämän antimista. Suurimmaksi osaksi musiikillisesta annista nauttivat kuitenin fanit.

- Fanit ovat yllätyksellisiä tyyppejä. Keikkailemme ympäri Suomessa. Vaikka olisimme jossain itärajalla, sieltäkin alkaa tulla Oliver-hupparia vastaan. Se on mahtavaa. Olemme aktiivisia sosiaalisessa mediassa, ja siellä välitön palaute on voimakasta, kertoi solisti Jari Väyliö.

- Kun syksyn rundi alkaa 3. lokakuuta Virroilla, niin siellä on elokuvateatterissa keikka ja myös tapahtuma, jonne olemme kutsuneet kaikki aktiivifanimme. Tälle keikalle pääsee perhekin mukaan. On hienoa, että hekin näkevät, kun isi soittaa. Se on myös heidän vuotensa kohokohta.

Oliverin uusi kappale Toisaalta kukapa meistä kertoo arjen haasteista.

- Meidän arki on samanlaista kuin kaikilla muillakin. Kaikki perheelliset tietävät, mitä se tarkoittaa. Se on sellaista poissaolon ja yhteisen ajan balansoimista. Kun on paljon pois, täytyy olla paikallaolessaan oikeasti läsnä, kertoi Väyliö.

- Tulee todella usein riittämättömyyden tunne vanhempana. Ihan joka tunti ei sentään, mutta tuo tunne on vähän reilu kolmekymppisen miehen elämässä perustunne. Vietin eräänkin kerran ennen keikkaa pojan kanssa päivän. Päiväunet menivät viiteentoista minuuttiin, siitä puuttuu tunti neljäviis tästä normaalista päivärytmistä. Siinä oli lippu korkealla, kun puoliso tulee töistä ja poika voi olla vähän levoton. Itse olet lähdössä töihin reissuun.

Kuuntele alta Toisaalta kukapa meistä.

Kilpailut

Uusimmat