Jari Sillanpää unelmoi maailmantähteydestä - katso ketkä haluaisi biisintekijöiksi

18.08.2015 10:17 - Anna Hopi

Lähes 40 000 ihmistä stadionille vetänyt Siltsu teki Helsingissä maailmanluokan show'n.  

Näiden näyttöjen valossa miehelle Jari Sillanpään voisi hyvinkin nähdä vetävän keikkaa ulkomaillakin. Mies myöntää unelmoineensa kansainvälisestä urasta.

- Björn ja Benny, sitä olen haaveillut, että he saisivat jonkun kimmokkeen, kun he ovat tehneet nyt paljon musikaalijuttuja omista ABBA-yhtyeen kappaleista. Benny on tehnyt kansanmusaa ja he saisivat jättää sen vähäksi aikaa ja saada kimmokkeen tehdä maailmantähden. He voisivat katsoa tänne vähän itään päin ja saada idean, että jes, tehdään tuolle Siltsulle biisejä, maalaili Sillanpää omaan humoristiseen tyyliinsä.

- He tekevät niin hyviä biisejä, että ne kestävät tuolla maailmalla. Voisin kiertää siellä kolme vuotta ja tulla sitten takaisin Suomeen ja palaan ruotuun. Tottakai haluaisin kokeilla siipiä ulkomailla. Joskus vuonna 1997, kun voitin tämän Golden Stag -kilpailun Romaniassa, silloin hoksasin, että musiikki on niin universaali juttu, että ihmiset tajuavat sen kielestä huolimatta, vaikka laulaisin indokiinaksi.

- Me kaikki ymmärretään musiikin kieli. Olisi kiva konsertoida Euroopassa, Amerikassa, Etelä-Amerikassa... Eihän sitä koskaan tiedä, mitä elämässä tapahtuu. Minullakin on niin paljon haaveita, ja osa niistä on toteutunut ja osa ei.

Stadionkonsertissaan Sillanpää lauloi suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, ja keikalla kuultiin materiaalia koko tähden pitkän uran varrelta. Mies suoriutui suvereenisti eri genreistä, ja keikalla yleisö sai nauttia muun muassa hevi-iskelmästä, laulelmista, tangoista ja popmusiikista.

 

Kilpailut

Uusimmat