Järven tarinasta kaikkien aikojen katsotuin dokumenttielokuva!

19.04.2016 13:36 - Anna Hopi

Järven tarinaa on käynyt katsomassa jo yli 160 000 katsojaa.

Järven tarina teki elokuvahistoriaa nousemalla 160 681 katsojallaan Suomen kaikkien aikojen katsotuimmaksi dokumenttielokuvaksi ohittaen Tämä on Amerikka (1978) -dokumentin.

Marko Röhrin ja Kim Saarniluodon ohjaama Järven tarina on myös vuoden 2016 kotimaisista elokuvista toiseksi menestynein 160 681 katsojalla.

Sunnuntaina 6.3.2016 Järven tarina nousi 131 745 katsojallaan Suomen kaikkien aikojen katsotuimmaksi kotimaiseksi dokumenttielokuvaksi, kotimaisten listan kakkosena on Selänne 130 530 katsojalla  ja kolmantena listalla MRP Matila Röhr Productions Oy:n edellinen luontoelokuva Metsän tarina,  90 156 katsojalla.                 

Järven tarinaluontodokumenttielokuvaa esitetään nyt 14. Viikkoa, nyt 39 valkokankaalla ja se on edelleen laajalti katsojien saatavilla, 15. viikko elokuvateattereissa alkaa perjantaina.

- Järven tarinan menestys elokuvateattereissa on poikkeuksellinen, sillä lähellekään näitä katsojalukuja on dokumenttielokuvalla viimeksi päästy ennen tallenteiden yleistymistä 70-luvulla, kertoo elokuvan levittäjä Katarina Nyman Nordisk Filmiltä, ja jatkaa elokuvan historiallisesta saavutuksesta.

- Tallenneaikana dokumenttielokuvien katsojatilastojen kärkeä ovat hallinneet kotimaiset dokumenttielokuvat. Järven tarina on niidenkin joukossa aivan omaa luokkaansa, sillä ero tallenneajan tilastokakkoseen eli Selänne-dokumenttiin on jo 30.000 katsojaa.

Uuden luontoelokuvan Tuntureiden tarina ennakkovalmistelut jo aloitettu

- Järven tarinan valtava menestys elokuvateattereissa on osoitus siitä, miten rakas oma järvi-luontomme meille suomalaisille on.  Ja miten tärkeää on tuntea kansamme vanhoja uskomuksia ja myyttejä, omat juuremme. Kiitän katsojia omasta ja kaikkien tekijöiden puolesta myös siitä kannustuksesta, jota olemme saaneet, kommentoi Järven tarina -dokumentin tuottaja Marko Röhr.

- Kiersin elokuvan kanssa neljä viikkoa ympäri Suomea ja sain valtavasti palautetta elokuvasta. Jokaisen näytöksen jälkeen minulta kysyttiin seuraavan luontoelokuvamme aihetta ja kannustettiin täydentämään tämä Suomen luonnosta ja mytologiasta kertova elokuva-sarja trilogiaksi. Järven tarinan menestys rohkaisee jatkamaan, MRP:n seuraavan luontoelokuvan ennakkovalmistelut on aloitettu.

Röhrin mukaan tuotannosta tulee haastava.

- Tuntureiden tarina kuvataan maamme viimeisessä todellisessa ja myyttisessä erämaassa, Lapin kairoilla, tuntureilla, järvillä ja joilla. Tämä elokuva on, jos mahdollista, vieläkin haastavampi toteuttaa kuin kaksi aikaisempaa elokuvaamme, Metsän tarina ja Järven tarina. Lapin luonnosta ei ole aikaisemmin tehty kotimaista elokuvateatterielokuvaa ja yksi haasteista tulee olemaan nykyaikaisen elokuvan vaatiman suuren kalustomäärän raahaaminen tiettömien taipaleiden taakse. Toisaalta iloitsen siitä, että voimme luottaa lunta riittävän tämän elokuvan kuvauksissa!

Katso alta Järven tarinan traileri.

Kilpailut

Uusimmat