Jutta Gustafsberg kertoi yleisimmät tekosyyt, joiden takia ihminen laistaa liikunnasta!

02.12.2014 09:38 - Anna Hopi

Kunto-ohjaaja ja fitness-asiantuntija Jutta Gustafsberg on aikaansaava nainen, joka on valmennustyössään nähnyt monenlaisia liikkujia. Useimmin ihminen ei lähde lenkille "ajanpuutteen" takia.

- Vuodesta toiseen ykköstekosyy on aika, että "Mulla ei ole aikaa"... Tämähän ei ole totta, koska meillä kaikilla on sama määrä aikaa. Meillä on vuorokaudessa 24 tuntia. Ja jos siitä päivästä käyttäisi yhden tunnin liikkumiseen, se ei ole vuorokaudesta kuin vain 4 prosenttia, heitti Jutta Gustafsberg Iskelmälle.

- Kun aloin laskemaan tuota, oli pakko laskea uudestaan, että eihän se voi olla noin vähän. Niin se vaan on. Se on vaan 4 prosenttia vuorokaudesta se tunnin treeni. Jos sitä ei pysty tekemään, se on huijausta. On erilaisia tapoja. Voi laittaa kelloa aikaisemmin soimaan. Nykyään pystyy hyvin treenaamaan kotona kehon painoilla.

Gustafsbergin mukaan kotona voi tehdä todella tehokkaan treenin pelkillä hyvillä ohjeilla.

- Heat-tyyliset nopeat, sykettä nostavat treenit kestävät vain 15-20 minuuttia. Jos halua on, niin kiireen pystyy selättämään. Perheellisille sanon sen, että kun suunnittelee viikon etukäteen ja merkkaa sinne ajankohdat, milloin tekee liikuntasuoritukset. Ne on helpompi silloin pitää.

Kunto-ohjaajana Jutta suosittelee ihmisiä katsomaan syömisiään ennen joulua, jotta itse loma-aikana voisi nautiskella huoletta.

- Jos yhtään on motivaatiota, niin nythän olisi ihan huikean hyvä aika aloittaa dieetti, kun saisi aika paljon kiloja pois ja jouluna voisi sitten hyvällä omallatunnolla syödä. Sitten vuodenvaihteessa tilanne ei olisi ollenkaan sama kuin ilman sitä dieettiä.

 

 

Yön solisti Olli Lindholm kertoi äskettäin siitä, miten tärkeää liikunta on hänelle. Lue lisää täältä.

Kilpailut

Uusimmat