Kannattaako kumppanin kanssa avata yhteinen pankkitili vai ei?

19.02.2015 21:30 - Anna Hopi

Moni avioliittoon menevä miettii raha-asioita ja pohtii yhteisen tilin avaamista pankkiin. Kannattaako se lopulta?

Family Share -sivustolla pohditaan tärkeää kysymystä, jota avioparit joutuvat miettimään varsinkin liiton alkuvaiheilla. Avatako tilit yhteisiksi vai onko parempi, että molemmat osapuolet pitävät yhteisen tilin? Siihen on sekä puolesta että vastaan -vastauksia. Punnitse vaihtoehdot alla olevien pointtien avulla.

Epärehellisyys

Kun parilla on pääsy toistensa tileille, on väärinkäytösten riski mahdollinen. On olemassa riski, että toinen osapuoli käyttää rahoja salaa vedonlyöntiin, alkoholiin tai muihin turhuuksiin. Kun molemmilla on eri tilit, ei asiassa ole niin paljon petoksen mahdollisuutta.

Sitoutumattomuus

Kun teillä on eri tilit, avioliittoon ei tarvitse sitoutua aivan täysin. Aina on olemassa takaportti, että voit säästää omalle tilillesi varoja, päättää lähteä ja ottaa tavarasi mukaasi, jos toinen alkaa ärsyttää. Harva silti menee suhteeseen tällaisilla ajatuksilla.

Mukavuus

Kun molemmilla on pääsy toistensa tileille, tilanne on yksinkertainen. Luotatte toisiinne ja pysytte siinä tietoisuudessa, että toinen ei tee hölmöjä ostoksia ilman yhteisiä keskusteluja. Voitte molemmat  käyttää toistenne rahoja maltillisesti ja viisaudella, suhde voi hyvin.

Itsenäisyys

Kun teillä ei ole yhteisiä rahoja, säilytät itsenäisyytesi. Tuntuu hyvältä käyttää omia rahojaan, mihin haluaa. Sinun ei tarvitse huolehtia kultasi raha-asioista eikä hänen sinun. Hoidatte omat tonttinne itse.

Lähde: Family Share.

 

Voit viettää myös luksuselämää kuluttamatta rahaa. Katso täältä, miten se on mahdollista.

Kilpailut

Uusimmat