Kestävän avioliiton resepti: "Nukkukaa yhdessä, olkaa myönteisiä"

29.09.2015 10:17 - Reija Saarinen

Pitkässä liitossa oleva näkee asiat erilaisesta perspektiivistä käsin kuin se, joka ei ole kumppanistaan aivan varma.

Mistä on kestävä suhde tehty? Siihen tuskin on yhtä oikeaa vastausta, mutta ainakin on olemassa tapoja, jotka tätä tavoitetta tukevat. Alla niistä muutamia.

1. Menkää nukkumaan yhdessä. On nimittäin huomattu, että onnellisessa suhteessa olevat suuntaavat petiin samaan aikaan. Ja tämä jos mikä on hyvä asia, sillä iltaisin harrastettu halailu on omiaan vahvistamaan suhdetta.

2. Ole kiinnostunut rakkaasi harrastuksista ja anna hänelle mahdollisuus omien intohimojen toteuttamiseen. Tämän lisäksi hankkikaa myös jokin yhteinen harrastus, jonka parissa voitte pitää hauskaa.

3. Pitäkää toisianne kädestä. Läheisyys on todellinen merkki siitä, että suhde voi hyvin. Kävelkää siis käsi kädessä aina kun vain mahdollista.

4. Yrittäkää luottaa ja antaa anteeksi. Ne ovat kaksi tärkeää asiaa, joilla on suur merkitys jokaisessa suhteessa.

5. Keskity siihen mitä kumppanisi tekee oikein, älä siihen mitä hän tekee väärin. Anna hänelle kiitosta hänen tekemistään asioista ja näytä, että kunnioitat häntä ja hänen apuaan.

6. Älkää unohtako halauksia, vaan tehkää sitä joka päivä. Tämä on hyvä keino pitää yllä suhteen läheisyyttä.

7. Sanokaa päivittäin lause: Rakastan sinua. Se tuntuu päivän selvältä asialta, mutta ikävä kyllä harva ymmärtää sen todellisen tärkeyden.

8. Toivottakaa toisillenne hyvät yöt joka ilta, älkääkä koskaan menkö nukkumaan riidoissa. Nämä pienet teot kertovat siitä, että haluatte olla yhdessä ja pienet riidat eivät ole rakkautenne tiellä.

9. Pidä kultaasi yhteyttä myös kesken päivän. Se, että huomioitta toisianne arjessa kertoo paljon suhteesta ja sen tilasta.

10. Olkaa onnellisia toisistanne ja suhteestanne. Älkääkä myöskään pelätkö näyttää sitä.


Lähde: Cosmopolitan



Lue myös: Hyvä elämä koostuu kiireettömyydestä, luontolenkeistä ja omien puutteiden hyväksymisestä


 

Kilpailut

Uusimmat