Koitko tietämättäsi déjà vun? 7 tilannetta, joissa "olet kokenut tämän ennenkin"

15.12.2014 19:55 - Anna Hopi

Jokainen on vähintään kerran elämässään tavannut ihmisen, joka tuntuu kummallisen tutulta - kuin vanhalta ystävältä menneestä elämästä. Déjà vu on yleisempi ilmiö kuin ajatellaan. Kokosimme yhteen seitsemän erilaista tuttuuden tunnetta.

1. "Olen ollut tässä tilanteessa ennenkin."

Moni tietää sen tunteen, kun uuden ihmisen tapaaminen, henkevä keskustelu tai yllättävä tilanne tuntuu todella tutulta. Tunne on sama kuin toistaisit jo entuudestaan tutun tilanteen toiseen kertaan.

2.  "Olen tuntenut tämän tunteen ennenkin."

Tunne on syvä ja kokemus intensiivisempi kuin perinteisessä deja vu -hetkessä. Muistat tuoksut, äänet ja tunnelman syvällisesti. Onko kyse mielikuvituksesta vai koitko todella ilmiön jo aiemmin? Sen tiedät vain sinä.

3. "Tämä paikka tuntuu todella tutulta."

Matkustaessa uuteen paikkaan voi joskus tulla tunne siitä, että olet vieraillut tai elänyt kyseisessä paikassa ennenkin. Osaat kulkea paikan päällä ja kaikki tuntuu kotoisalta.

4. "Tuntui siltä, että sanoin sen ääneen, mutten puhunutkaan."

Joskus menemme tilaan, jossa olemme vähän kuin pois täältä, omissa ajatuksissamme.  Kun olet uppoutunut päiväunelmiisi saatat kuvitella, että puhuit ääneen, vaikka tosiasiassa et sanonut sanaakaan.

5.  "Mietit tuttua sanaa moneen otteeseen, mutta et ole enää varma, onko se oikea sana."

Saatat joskus toistaa tuttua sanaa useasti, etkä ole enää kirjoittaessasi varma onko se oikea sana. Kirjoittajille tätä tapahtuu usein. Vaikka epäilisit - leipä, niinkuin, itseasiassa ja väsymys ovat oikeita sanoja.

6. "Asia on kielenpäälläsi, muttet saa päähäsi mikä se on."

Moni asia saattaa pyöriä mielessä, mutta kun sinun pitäisi sanoa niistä kavereillesi, asia saattaa kadota mielestä. Tuolloin asia on kielenpäällä, eikä vaan millaan tule mieleen.

7.  "Tiedät, mitä olisi kannattanut sanoa, kun se on jo myöhäistä."

Jälkiviisaus on paras viisaus. Kun olet jo sohlaissut kaveria huonolla vitsillä, tiedät välittömästi mitä olisi kannattanut sanoa.  Ei auta, mutta tämä on kovin tuttu tunne monelle.

Lähde: The Spirit Science.

 

Tunnetko helposti muiden tunteet? Saatat olla erityisherkkä. Lue täältä tunnusmerkit.

Kilpailut

Uusimmat