Koittiko siivouspäivä? 6 kodin kohtaa, jotka jäävät usein putsaamatta

14.01.2015 21:30 - Reetta Haverinen

Siivous käy monilla niin rutiininomaisesti, etteivät monet tule ajatelleeksi kaikkia putsausta vaativia paikkoja tavanomaisen viikkosiivouksen lomassa.

Imurointi, pölyjen pyyhintä ja lakanoiden vaihto kuuluvat monien siivousrutiineihin. Kodista tulee päällisin puolin puhdas, mutta jotkin paikat jäävät usein vaille huomiota. Oletko sinä ottanut seuraavat asiat huomioon siivouspäivänäsi:

1. Vessa

Monet kuuraavat suihkun ja vessanpöntön moitteettomaan kuntoon, mutta vain harva muistaa pestä myös vessanpöntön ympäryksen - varsinkin pöntön tauksen. Muista siis kuurata myös pöntön tausta ja wc-altaan ulkoreunat.

2. Roskakori

Roska-astia ja -kaappi pääsevät helposti siivottomaan kuntoon. Roiskeet ja astiasta ohimenneet roskat pinttyvät varsin helposti roska-astioiden pohjaan ja reunoille. Muista siis putsata roska-astiat ja niiden ympäristö myös säännöllisin väliajoin, esimerkiksi suursiivouksen yhteydessä.

3. Kahvinkeitin

Kahvinkeitin on yksi keittiön käytetyimmistä välineistä. Tämän vuoksi keittimen säännöllinen puhdistus on varsin tärkeää. Jos puhdistuksesta on vierähtänyt tovi, alkaa se vaikuttamaan jo kahvin makuun ja laatuun.

4. Katkaisimet ja ovenkahvat

Katkaisimiin ja ovenkahvoihin kosketaan usein likaisilla käsillä. Muista siis pölyjä pyyhkiessäsi puhdistaa miedolla puhdistusaineella myös talon katkaisimet ja ovenrivat.

5. Jääkaappi

Monet havahtuvat putsaamaan jääkaappinsa vasta silloin, kun pistävä haju leijailee nenään kaapin uumenista. Pidä jääkaappisi järjestyksessä ja pyyhi hyllyt säännöllisesti, ennen kuin jääkaappisi muistuttaa tuoksultaan biojäteastiaa.

6. Sohva

Useat tapaavat syödä sohvalla lukiessaan tai televisiota katsellessaan. On siis selvää, että sohvan uumeniin pääsee kertymään varsinainen määrä muruja ja ruoan tähteitä. Muista siis imuroida myös sohva säännöllisesti. Jos mahdollista, tamppaa sohvatyynyt ulkona. Kunnon pakkaskeli ja mattopiiskalla hakkaaminen antavat pölylle ja muruille kyytiä.

Kilpailut

Uusimmat