Kolahtiko postilaatikkoon hääkutsu? Näin pukeudut etiketin mukaisesti

30.04.2015 14:07 - Henna Koste

Häävieraan tulee välttää tiettyjä asuvaihtoehtoja juhlapukeutumisessa.

Elämme sitä aikaa, kun postiluukuista tipahtelee kutsuja kesän häihin. Ihanat juhlat voivat saada aikaan vaatekriisin. Ehkä oletkin jo alkanut metsästämään sopivaa asua tärkeälle päivälle. On tiettyjä pukeutumissääntöjä, jotka kannattaa ottaa huomioon asun valinnassa. 

1. Valkoinen väri

Ellei pukukoodissa toisin ilmoiteta, jätä valkoiset asusi suosiolla toisiin tapahtumiin. Etikettiin kuuluu, että valkoinen väri on varattu morsiamelle. Vaikka tietäisit, että päivän prinsessa on valinnut toisen värin, älä silti kajoa siihen. Et varmasti halua, että joku vieraista sekoittaa sinua morsiameen. On onneksi paljon muitakin värejä, joista voit valita vapaasti.

2. Paljastavat asut

Häät eivät ole oikea paikka kireille ja lyhyille mekoille. Tällainen yhdistelmä näyttää usein hieman halvalta, eikä ole tarpeeksi arvokas häihin.

3. Farkut

Nämä toimivat arjessa loistavasti, mutta häissä olisi ehkä syytä panostaa hieman enemmän. Alipukeutuminen saa aikaan kiusallisen tunteen, kun muu juhlaväki on vetänyt parhaansa päälle.

4. Pukukoodista poikkeaminen

Toisinaan hääpari toivoo vierailta tietynlaista pukeutumista ja ilmoittaa siitä kutsukortissa. Kunnioita morsiusparin toivetta. Jos pukukoodia ei erikseen mainita, pukeutumisen määrittelee aika ja paikka. Illalla järjestettäviin juhliin ei tarvitse kaivaa kaikista virallisinta jakkupukua. Aamuiseen kirkkoseremoniaan taas ei kannata saapua avokaulaisessa mekossa, jonka halkio ulottuu reiteen.

Lähde: Glamour



Lue myös: Erään pariskunnan häät saivat huikean käänteen taivaalle ilmestyneen viestin ansiosta.

Kilpailut

Uusimmat