Kolmevuotias somalityttö kiusaamisen kohteeksi - äidin reaktio koskettaa

04.11.2015 09:49 - Senni Loikala

Helsingissä asuva Maryam Hussein liikuttui, kun kaksi suomalaista poikaa solvasi hänen lastaan kotipihalla.

Helsingissä asuva äiti Maryam Hussein leikki kahden lapsensa kanssa pihalla, kunnes paikalle tuli kaksi poikaa. Alle kouluikäiset olivat pukeutuneet naamiaisvaatteisiin halloweenin kunniaksi ja värjänneet kasvonsa maalilla tummiksi.

- Kolmevuotias tyttäreni jätti pyöränsä jalkoihini ja lähti juoksemaan poikien kanssa hippaa. Pian kuulin, että pojat olivat alkaneet nimitellä, mutta en heti ymmärtänyt, että he puhuivat tyttärestäni, Hussein kertoo.

Tytär reagoi tilanteeseen nauramalla, koska ei ymmärtänyt poikien tarkoitusta. Hetken päästä Husseinille ei enää ollut epäselvää, että pojat solvasivat hänen lastaan.

- He kysyivät, että onko tyttäreni oikeasti niin tumma ja sanoivat, että he itse voivat onneksi pestä värin pois kasvoiltaan, mutta minun lapseni ei. Pojat sanoivat, että he ovat pukeutuneita neekereiksi, Hussein sanoo.

- Tytär tuli luokseni ja sanoi somaliaksi: ”Äiti pese mun naama, mun naama on likainen”, hän jatkaa.

Hussein kertoi pojille, että he käyttäytyivät asiattomasti. Hän myös kysyi, mistä pojat olivat oppineet käyttäytymään noin.

- He lähtivät juoksemaan karkuun minua, vaikka vain nousin, enkä ollut uhkaava. He juoksivat omaan rappuunsa, näyttivät keskisormea ja huusivat: ”neekeri”, hän kertoo.

"Voisinpa aina olla suojelemassa lapsiani"

Kotona Hussein laittoi lapsille lounasta ja pisti heidät päiväunille. Tuolloin äidin mielessä pyöri pihalla sattunut tilanne. Hän tunsi itsensä surulliseksi.

- Pohdiskelin itsekseni, että kunpa voisin olla jokaisessa tilanteessa puolustamassa lapsiani. Mutta näitä tilanteita tulee ja jokaisessa en ole heitä suojelemassa. Tuli surullinen olo, että lapseni joutuu kokemaan tällaisia ja vielä pahempia tilanteita ja itse en ole paikalla, Hussein sanoo.

Hän kirjoitti pihalla sattuneesta tapauksesta Facebook-päivityksen, jota on jaettu parissa päivässä jo reilusti yli 2000 kertaa. Pääset lukemaan kirjoituksen tästä.

"Et ole likainen, vaan kaunis"

Nykyinen ilmapiiri maahanmuuttajia kohtaan on vaikea pala myös Husseinille.

- Pelkään, että tämä on vasta alkua. Nykyään maahanmuuttokriittisyys, rasismi ja fasismi vain vahvistuvat. Ja jos sitä kylvätään jopa lapsille, tulee ilmapiiri olemaan erittäin sairas.

Kotona Hussein kertoi tyttärelleen, mistä pihalla tapahtuneessa tilanteessa oikein oli kysymys. Tytär hymyili vielä, koska ei ymmärtänyt tapahtunutta. Se oli äidistä omalla tavallaan huojentavaa.

- Kerroin tyttärelleni, että tuollaisiakin lapsia on olemassa, mutta eivät he pahaa pahuuttaan tarkoita sanojaan, vaan kotona on opittu käytöstapoja, eivätkä he saisi käyttäytyä niin. Minä sanoin hänelle, ettei hän ole likainen, vaan kaunis.

Alla on kuva Husseinista ja hänen tyttärestään.

 

Kilpailut

Uusimmat