Kuinka monen ystäväsi mielestä olet oikeasti hänen ystävänsä?

10.05.2016 07:52 - Iiro Myllymäki

Tutkimustulos yllättää monet, sillä ystävyys ei aina olekaan vastavuoroista.

Ajattelemme helposti, että ystävyyssuhteemme ovat vastavuoroisia. Jos minä pidän tuota ihmistä ystävänäni, hän varmasti pitää myös minua ystävänään. Uuden tutkimuksen tulokset romuttavat tämän käsityksen.

Tel Avivin yliopiston tutkimuksessa tutkittiin ystävyyssuhteiden vastavuoroisuutta ja näiden suhteiden kykyä vaikuttaa henkilön käytökseen. Tutkittavina oli ihmisiä Yhdysvalloista, Euroopasta ja Israelista. Tutkimuksen tulos on hätkähdyttävä. Vain noin puolet niistä ihmisistä, joita pidät ystävinäsi pitävät myös sinua ystävänään. Jos tutkimukseen on uskominen, puolet ystävyyssuhteistasi eivät siis olekaan varsinaisesti tasapainoisia ystävyyssuhteita.

Tutkimuksen mukaan on kaksi tapaa, joilla voi päätellä, onko ystävyyssuhde vastavuoroinen. Jos sinulla ja ystävälläsi on paljon yhteisiä kavereita, teillä on todennäköisemmin vastavuoroinen ystävyyssuhde. Jos ystävänä pitämälläsi ihmisellä on paljon enemmän ystäviä kuin sinulla, on puolestaan todennäköisempää, että hän ei pidä sinua ystävänään.

Lähde: Refinery29

Kilpailut

Uusimmat