Lisää läheisyyttä avioliittoon? 5 keinoa tehoavat perhearjen keskellä

31.03.2015 10:00 - Anna Hopi

On olemassa hetkiä, jolloin tunnet olevasi etäämmällä kumppanistasi kuin normaalisti. Mitä voit tuolloin tehdä?

Ajoittainen etäisyys rakastavaisten välillä ei tarkoita rakkauden loppumista. Joskus elämäntilanteet vievät puolisoita kauemmas toisistaan esimerkiksi työn takia. Pitkät työpäivät, lapsien harrastukset ja menot ja siistin kodin ylläpito vievät aikaa, joka on pois parisuhteesta. Voit parantaa läheisyyttä kumppanisi kanssa yksinkertaisilla tavoilla.

1. Ole läsnä, kun puolisosi haluaa kertoa sinulle jotain tai kun hän kokee jotain tärkeää.

2. Osoita rakkauttasi pienin elein arjen keskellä kiireestä välittämättä. Suutele, halaa ja kerro kumppanillesi, miten hyvältä hän näyttää.

3. Rutiinit vievät usein mukanaan, mutta keksi päivien keskelle jotain spontaania teille kahdelle. Vie hänet vaikkapa lounaalle tai käykää yhdessä kuntosalilla.

4. Näyttäkää tunteenne toisillenne ja puhukaa niistä. Tunteiden paljastaminen ja haavoittuvuus on tie läheisyyteen.

5. Rohkaise puolisoasi hänen onnistumisissaan ja kannusta epäonnistumisten keskellä. Jos kultasi sai ylennyksen tai aloitti opiskelun uudestaan, tue häntä. Jos kaikki ei mennyt tällä viikolla putkeen, piristä häntä esimerkiksi tekemällä kotona hyvää ruokaa ja antamalla huomiotasi.

Lähde: FamilyShare.

 

 

Onko naiset opetettu elämään kuten miehet - ja onko se huono asia? Suomalaisen perheenäidin kirjoitus herätti huomiota verkossa. Lue se täältä.

Kilpailut

Uusimmat