IS: Kingi-jaksosta rikosilmoitus? ”Lipun epäkunnioittava käyttö toteutuu”

13.01.2015 08:30 - Eeva Rajala

Sisäministeriön virkamies Ilta-Sanomille, että lauantaisessa Kingi-ohjelmassa mentiin vähintäänkin hyvän maun rajoilla. 

Aku Hirviniemen esittämä hahmo pomppi Kingin ensimmäisessä jaksossa Suomen lipun päällä ja yritti virtsata lipun päälle, koska luuli sen olevan takana olleen pyrotekniikan jäljiltä tulessa.

Tilanne näytti järkyttäneen katsojat siinä mielessä, että netissä asiasta käytiin kiivasta keskustelua. Asiasta on oltu yhteydessä myös poliisiin ja siitä on tehty tutkintapyyntö. Poliisi selvittää siis, onko asiassa syytä epäillä rikosta.

- Kyllä tässä tapauksessa lipun epäkunnioittava käyttö toteutuu, joten jos tapauksesta kirjataan rikosilmoitus, poliisin on asiaa tutkittava, kertoo sisäministeriön neuvotteleva virkamies Henri Helo Ilta-Sanomien printtiversiossa.

Helo kertoo myös, että mikä tahansa Suomen lipuksi tarkoitettu siniristilippu, joka selvästi näyttää Suomen lipulta ja jonka on tarkoitettu esittävän Suomen lippua, voidaan katsoa Suomen lipuksi. Näin Kingi-ohjelman tuottajan puolustelu eilisen Ilta-Sanomissa ei Helon mukaan ole kestävä. Tuottaja Jasmine Patrakka kertoi, etteivät esimerkiksi lipun mittasuhteet olleet tarkat.

Virkamiehen mukaan tilanteeseen vaikuttaa vain vähän se, että Kingissä oli kyse parodiasta.

- Vähintäänkin hyvän maun rajoilla silti mentiin, Helo jatkaa.

Ohjelman vastaava tuottaja Sari Valtanen toistaa lehdessä, ettei lipun tallomisessa ollut kyse lipun häpäisystä. Hän pahoittelee koko tiimin puolesta, jos parodiasta on aiheutunut mielipahaa.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat