Mies näki kodittoman teiniäidin ulkona kylmässä - tarina hyvästä teosta leviää Facebookissa

25.05.2015 08:10 - Mikko Räsänen

Tällä viikolla Facebookissa on levinnyt koskettava tarina miehestä, joka ei jäänyt seisomaan toimettomana nähdessään ulkona hytisevän teinitytön.

Ajoittain Facebookissa lähtee leviämään joku ikivanha päivitys tai kuva. Tällä viikolla näin on käynyt, kun amerikkalainen Wimp.com -sivusto on nostanut uutiseksi tarinan miehestä ja kodittomasta tytöstä. 

Teksti on peräisin ilmeisesti joulukuulta 2009, jolloin tarinan mies kirjoitti tuosta kohtaamisesta Reddit-keskustelufoorumille. Se on sittemmin liikuttanut tuhansia ihmisiä niin, että he ovat jakaneet tarinaa eteenpäin sosiaalisessa mediassa. 

Jos et ole vielä lukenut miehen raporttia päivästä, joka muutti monen elämän, lue se nyt:

"Olin päiväretkellä menossa Seattlesta Vancouveriin, kun pysähdyin lounaalle pieneen kahvilaan. Kahvilan ikkunasta näin nuoren tytön ulkona kylmässä. Hän oli kyykyssä kiinni olevan liikehuoneiston ovensuussa ja piti pientä nyyttiä käsissään. Tyttö kerjäsi rahaa, mutta jalankulkijat näyttivät kävelevän hänen ohitseen kiinnittämättä tyttöön huomiota. Tyttö näytti surun murtamalta.

Söin ateriani loppuun ja menin ulos. Kaivoin lompakostani viiden dollarin setelin viedäkseni sen tytölle. Kun tulin tytön luokse, huomasin, että hän nyyhkytti. Hän näytti vain 14-15-vuotiaalta. Nyytti hänen sylissään oli vauva, joka oli kääritty vaatteisiin. Näky tuntui siltä kuin minua olisi lyöty rintakehään. 

Tyttö nosti katseensa, kokosi itsensä ja kysyi, olisiko minulla kolikoita. Kysyin, haluaisiko hän saada lounaan. Vieressä oli kauppa, josta kävin hakemassa äidinmaidonkorviketta vauvalle, joka näytti olevan vain 2-3 kuukautta vanha. Sen jälkeen vein tytön samaan kahvilaan, jossa olin itse syönyt. Hän oli kiitollinen ja söi ostamani hampurilaisen hetkessä, ja sen päälle vielä piirasta ja jäätelöä.

Syödessään tyttö rentoutui ja me aloimme keskustella. Kävi ilmi, että tyttö oli 15-vuotias ja tullut vahingossa raskaaksi. Raskaus oli suututtanut hänen vanhempansa ja tytöllä oli ollut kotona rajuja riitoja heidän kanssaan. Tyttö oli karannut kotoa ja ollut tässä vaiheessa karkuteillä jo lähes vuoden.

Kysyin, haluaisiko hän palata kotiin, ja tyttö meni hiljaiseksi. Yritin maanitella häntä vakuuttamalla, että tytön vanhemmatkin varmasti toivoivat hänen paluutaan. Rohkaisin häntä lisää, ja hän kertoi, että karatessaan oli varastanut 5000 dollaria isänsä rahoja. Oli kuitenkin käynyt selväksi, että lopulta 5000 dollaria ei riitäkään kovinkaan pitkäksi aikaa, ja kadut ovat kova paikka 15-vuotiaalle. Todella kova. Hän halusi palata kotiin, mutta pelkäsi, että tekonsa jälkeen häntä ei enää haluta sinne.

Puhuimme lisää. Olisin halunnut, että hän lainaa puhelintani ja soittaisi kotiinsa, mutta tyttö ei suostunut. Sanoin soittavani sinne itse ja ottavani selvää, haluaisivatko vanhemmat puhua tytön kanssa. Tyttö oli vastahakoinen, antoi muutamia huonoja tekosyitä sille, miksi idea ei ole hyvä, mutta suostui lopulta.

Tyttö näppäili kotinumeronsa ja minä otin puhelimen. Puheluun vastasi hänen äitinsä. Esittelin itseni kömpelösti ja kerroin äidille, että hänen tyttärensä haluaisi puhua hänen kanssaan. Tuli hiljaisuus. Kuulin toisesta päästä itkua. Annoin puhelimen tytölle, joka oli hiljaa ja kuunteli, miten hänen äitinsä itki, ja sanoi sitten "hei". Myös tyttö alkoi itkeä. He keskustelivat jonkin aikaa, sitten tyttö antoi puhelimen takaisin minulle, ja minä jatkoin keskustelua äidin kanssa.

Vein tytön bussiasemalle ja ostin hänelle matkalipun takaisin kotiin. Ostin tytölle matkaevästä ja vauvaa varten vaippoja, korvikemaitoa ja kosteuspyyhkeitä, ja annoin hänelle vielä 100 dollaria kaiken varalta.

Tyttö nousi bussiin ja kiitteli itkien uudestaan ja uudestaan. Annoin suukon hänen otsalleen ja halasin häntä. Suukotin vauvaa, ja he nousivat bussiin ja ajoivat pois.

Siitä lähtien olen saanut joulukortin joka vuosi. Tyttö on nyt 21 ja opiskelee yliopistossa. Tytön nimi on Makayla ja hänen vauvansa on Joe.

En ole aiemmin kertonut tästä kenellekään. Minusta vain tuntuu hyvältä tietää, että pystyin tekemään jotain hyvää tässä maailmassa"

Toinen viime aikoina levinnyt kirjoitus on naisen blogikirjoitus siitä, millaisena hänen aviomiehensä hänet näkee. Jos olet itse parisuhteessa, lue teksti täältä

Kilpailut

Uusimmat