Miksi suosikkihahmot jättävät Salkkarit?

15.04.2015 09:01 - Anna Hopi

Kotimainen Salatut Elämät -saippuasarja on ollut keskustelun alla, koska viime aikoina monet sen suosikkitähdet ovat lähteneet sarjasta. Yksi heistä on Lasse Sievistä näytellyt Timo Jurkka.

Kun Salatut Elämät -ohjelma alkoi MTV-kanavalla vuonna 1999, kukaan ei olisi voinut ennustaa sen hurjaa suosiota. Ohjelmaa on tehty 17 tuotantokautta, ja sen varrella on nähty monenlaisten Pihlajakadun hahmojen kriisien ja salaisuuksien paljastuvan katsojalle. Viime aikoina ohjelma on ollut otsikoissa, koska sen suosikkihahmot ovat jättämättä sarjan.

Taannoin sarjasta lähti Petteri Paavolan hahmo. Äskettäin nähtiin Venla Savikujan viimeinen jakso TV:sta, ja myös Markku Pulli, Rosa Rusanen sekä Timo Jurkka päättivät jättää sarjan. Miksi suosikkitähdet lähtevät sarjasta, tuottaja Marko Äijö?

- Se, että asia on puheenaiheena, johtuu varmasti kollektiivisesta muistin lyhenemisestä koko maailmassa. Meillä lähtee joka vuosi 10-20 prosenttia hahmogalleriasta vaihtoon. Se on osa sarjan viehätystä, kertoi Äijö Iskelmälle.

- Siellä on muutamat ikuiset perushahmot, joista tällä hetkellä taitaa olla mukana Ismo Laitela. Meillähän on tullut Kari Taalasmaa, Aki Nikkinen ja Maarit Salin takaisin. Vaihtuvuudesta tulee dynamiikkaa sarjaan. Kun lähtee, voi taas tuntea palaamisen riemua.

Äijön mukaan jokainen hahmo sarjassa on korvaamaton omalla tavallaan.

- Jokainen kertoo määrättyä yksilön tarinaa, ja jokaiselle heistä on oma uskollinen fanikuntansa. Jos ajatellaan, että he on ihmisiä, niin jokainen ihminen on korvaamaton. Jos mietitään, että voisiko sarja tulla toimeen ilman jotain hahmoa, niin varmaan kyllä, koska se on suunniteltu toimimaan niin.

Kilpailut

Uusimmat