Millainen on täydellinen sunnuntaiaamusi, Sir Elwoodin hiljaiset värit -solisti Juha Lehti?

25.01.2015 09:00 - Anna Hopi

Sir Elwoodin hiljaiset värit -yhtyeen Juha Lehti nauttii rauhallisista sunnuntaiaamuista sängyssä rakkaansa vieressä.

Sir Elwoodin hiljaiset värit -yhtyeen Juha Lehden ja Jussi Virtanen sivuprojektissa runoilija Ilpo Tiihosen tekstit kohtaavat Elwoodien savuisen keskiolutjatsin. Projekti on nimetty Sir Elwoodin vieraskirjaksi. Levy julkaistiin 16. tammikuuta.

Sen Herätä minut -kappaleessa lauletaan täydellisestä aamusta.

- Se on juuri minun sunnuntaiaamu. Tää on niin pehmeä heti, uninen hetki, kun haaveilen kahvista, mutta sekään ei saa liikahtamaan. Vieressä on se ikuisuuksia nukkunut rakas. Silloin haluaisin kirjoittaa näin ja tuntea sunnuntaiaamun, kertoi Juha Lehti Iskelmälle.

Miten aamu jatkuu?

- Se jatkuu peläten sitä, että milloin lastenhuoneesta kuuluu huutoa. Sitä ennen on sininen hetki, jolloin maailma on seisahtunut ja huoneen läpi lentää enkeli siksi, että sillä on aikaa.

Jo 26 vuoden ikään ehtineen Sir Elwoodin hiljaisten värien edellinen studioalbumi Kaipuun vuosirenkaita julkaistiin neljä vuotta sitten. Yhtye keikkaili sen tiimoilta pitkään ja oli kiertueen loputtua tauon tarpeessa. Bändi painui lomalle ja tarkoitus oli olla tekemättä mitään vähään aikaan.

- Hiihtolomalla Virtasen Jussi otti kuitenkin yhteyttä ja pyysi mua kuuntelemaan hänen säveltämiään Ilpo Tiihosen runoja. Biisit kolahtivat ja lujaa. Oli heti sitä mieltä että näitä pitää lähteä työstämään eteenpäin, kertoi Lehti.

Keikoille Sir Elwoodin vieraskirja lähtee maaliskuussa. Emoyhtye Hiljaiset värit jatkaa toimintaansa normaalisti ja alkaa treenata uuden tulevan levyn kappaleita syksyllä.

Katso alta, missä ja milloin Sir Elwoodin vieraskirja on keikalla:

13.03 Hämeenlinna, Verkatehdas (Sir Elwoodin Vieraskirja)

14.03 Jyväskylä, Redneck (Sir Elwoodin Vieraskirja)

20.03 Turku, Domino (Sir Elwoodin Vieraskirja)

21.03 Lahti, Möysä (Sir Elwoodin Vieraskirja)

27.03 Tampere, Klubi (Sir Elwoodin Vieraskirja)

28.03 Helsinki, Tavastia (Iltapäivämatinea) (Sir Elwoodin Vieraskirja)

Kilpailut

Uusimmat