Missä ammatissa juodaan eniten? Katso oletko joukossa

04.05.2015 12:15 - Linda Arponen

Amerikkalaistutkimuksessa listattiin työt, jotka saavat ihmisen juomaan eniten.

Yhdysvaltain hallitus otti selvää, missä ammateissa juodaan eniten alkoholia. Tutkimus selvitti, kuinka monta prosenttia kunkin ammattikunnan edustajista on niin sanottuja alkoholin suurkuluttajia.

Tulokset olivat seuraavanlaiset:

1. Kaivosteollisuus 17,5 %

2. Rakennusala 16,5 %

3. Majoitus- ja ravintola-ala 11,8 %

4. Taide- ja viihdeteollisuus 11,5 %

5. Palveluala 10,3 %

6. Hallinto 9,9 %

7. Tehdasteollisuus 9,7 %

8. Maatalous 9,4 %

9. Vähittäiskauppa 9 %

10. Kiinteistöala 8,5 %

11. Rahoitus- ja vakuutusala

12. 7,4 % Julkishallinto 6,6 %

13. Koulutusala 4,7 %

14. Terveydenhoito 4,4 %

Alkoholin suurkuluttajiksi laskettiin selvityksessä ne ihmiset, jotka joivat viimeisen kuukauden aikana vähintään viitenä päivänä yli viisi juomaa kerrallaan.

Kaivostyöläiset ja rakentajat juovat eniten

Raskaiden fyysisten töiden tekijät sijoittuivat listan kärkeen. Kaivostyöläisten sijoittuminen ensimmäiselle sijalle ei ole välttämättä yllätys, sillä kaivostyö voi olla vaarallista, kuumaa ja pölyistä työtä ja kaivokset on usein sijoitettu syrjäisiin paikkoihin, joissa ei ole juuri muuta tekemistä töiden jälkeen.

Yllättävää ei ole välttämättä sekään, että niin sanottujen hoiva-ammattien edustajat, kuten hoitajat ja opettajat, sijoittuivat listalle viimeiseksi. Ainakin se on varsin positiivinen asia.

Vaikka tämä tutkimus toteutettiinkin Amerikassa, voisi Suomen tulosten kuvitella olevan varsin samankaltaiset. Alkoholin suurkulutus ei ole tietenkään hyvä asia millään alalla, joten tämän tutkimuksen avulla voi myös yrittää pohtia omaa alkoholinkulutustaan ja miettiä, pitäisikö sitä mahdollisesti vähentää.

Lue myös: Tiesitkö, että erään juoman nauttiminen parantaa muistia?

Lähde: Mirror

Kilpailut

Uusimmat