Oletko empaatikko? Vedät puoleesi 4 erilaista narsistityyppiä

22.01.2016 12:43 - Anna Hopi

Empaatikko on usein ystäväpiirinsä parantaja, joka vetää puoleensa sisältä rikkinäisiä ihmisiä.

Narsisti on usein tällainen sisältä tyhjä ihminen, jolla on pohjaton huomion ja rakkauden kaipuu. Narsistit eivät kunnioita kanssaihmistensä rajoja. Moni empaatikko imee huomaamattaan toisilta heidän tunteitaan ja kantaa toisten taakkoja. Hän tuntee toisten tunteet omanaan, ja pitää niitä sisällään.

Siksi hän vetääkin puoleensa neljää erilaista narsistityyppiä, jotka kaikki ripustautuvat herkkään empaatikkoon koko sielunsa voimalla.

UHRI

Narsisti ei ole aina henkilö, jolla on luontaisesti hyvä itsetunto. Hän voi olla hiljainen, varautunut ja herkkäkin. Hän voi olla henkilö, joka on käpertynyt itsevihaansa ja ei pidä itseään arvossa. Uhrityyppiä motivoivat hänen omat pelkonsa. He eivät osaa olla oma itsensä tai rakastaa. Heidän narsisminsa polttoaineena on epävarmuus itsestä.

SUPERSANKARI

Skaalan toisessa päässä on supersankari-narsisti. Hän on ainoa älykäs, seksikäs, täydellinen ja menestyvä huoneessa. Hän käyttäytyy kuin mikään ei voisi koskettaa häntä. Tällainen henkilö haluaa loputtomasti kehuja ja pönkitystä omaan erinomaisuuteensa.

TÄYDELLINEN RAKASTAJA

Narsisti vaikuttaa täydelliseltä ja ihanalta rakkaalta, koska hän voi osoittaa toiselle huolenpitoa ja välittämistä alusta lähtien. Huomiointi menee usein yli - se on kehumista, nostamista, lahjoja ja kaikenlaista "rakkauden ostamista". Kun narsisti saa sinut koukkuunsa, et ole enää kiinnostava. Narsisti on siis eräänlainen opportunisti ihmissuhteissa, mutta joskus myös muilla elämän osa-alueilla.

ELITISTI

Tämä narsistityyppi on tottunut hyvään makuun ja kalliisiin tavaroihin. Hän on tullut hyvistä olosuhteista tai saavuttanut ne jossain elämänsä vaiheessa - ja haluaa pitää elämänsä luksuselämänä. Narsisti katsoo muita alaspäin ja voi vaikuttaa menestyvältä, älykkäältä ja kunnianhimoiselta. Todellisuudessa hän kuitenkin on enemmänkin täynnä itsekehua ja retostelua.

JUONITTELIJA

Juonittelija vaikuttaa hyväntahtoiselta, mutta opit pian tuntemaan hänen todellisen luonteensa. Hän tekee hyvää muille, mutta henkilöllä on aina motiivi tekojensa takana. Hän odottaa siis vastapalvelusta. Jos juonittelija ei saa mitä haluaa helpolla, hän vaatii sitä.


Lähde: Higher Perspectives.

Kilpailut

Uusimmat