Oletko ihmetellyt, miksi miehet lukevat karttaa paremmin? Tutkimuksen antama vastaus yllättää

14.11.2014 17:41 - Anna Hopi

Miehiä tuntuvat ohjaavan osittain erilaiset motiivit kuin naisia. Moni väittää kaksilahkeisten innostuvan seksistä hameväkeä enemmän, mutta tutkimuksen tulos yllättää silti.

Totta se on, miehet ovat parempia kartanlukijoita. Mutta se mistä moinen johtuu, saattaa yllättää. Tutkimuksen mukaan näyttää nimittäin siltä, että moisen taidon taustalla on seksi. Hyvä suuntavaisto auttaa nimittäin miehiä levittämään siemeniään kauemmaksi, jolloin sisäsiittoisuus vähenee ja pariutumismahdollisuus paranee.

Tutkimuksessa seurattiin kahta Namibialaista heimoa, joissa miehet vaeltavat vuosittain noin 200 kilometriä pariutuakseen. Miehillä ja naisilla teetettiin tehtäviä, joissa seurattiin sitä miten hyvin he hahmottivat paikkoja kartalta. Tulosten mukaan miehet selvisivät huomattavasti naisia paremmin. Tulosten mukaan myös ne miehet, jotka olivat matkustaneet pisimmän matkan vuoden aikana, selvisivät paremmin.

Mitä ajatuksia tutkimustulos sinussa herättää?

Lähde: Metro


Miehet saattavat keksiä asioita ensitreffeillä antaakseen paremman vaikutelman naiselle. Mitä he laskelmoivat? Lue täältä.

Kilpailut

Uusimmat