Oletko kypsä aikuinen? Anna hauskan testin paljastaa totuus

22.09.2015 10:52 - Pauliina Jokinen

Ihminen saattaa olla mieleltään lapsi, vaikka ikää olisi mittarissa jo 45.

Aina ei huvittaisi olla aikuinen, hoitaa velvollisuuksia ja ottaa muita huomioon. Muutamasta asiasta kuitenkin tiedät, että vastuu on laskeutunut harteillesi, eikä siitä enää pääse eroon.

Vaikka aikuisuus on suurimmalta osalta mukavaa, saattaa ajan kuluminen tuntua järkytykseltä. Enkö minä enää saakaan olla vapaa ja huoleton?

Pätevätkö seuraavat kohdat sinuun? Niistä voit päätellä, että aikuisuus on koittanut:

Valvominen tuntuu vastenmieliseltä ajatukselta
Tiedät, että aamusta tulee karmea - jollei ole lauantai. Tai se siitä rauhallisesta lauantaiaamusta, koska sinullahan saattaa olla jo lapsia.

Sinun täytyy maksaa laskuja
Ja pitää huoli siitä, että teet sen ajoissa. Postiluukustasi kolahtaa kuukausittain kasa velvollisuuksia: sähkölasku, puhelinlasku, vuokra...

Torkuttaminen on pahin vihollisesi
Mitä pidempään torkutat, sitä vaikeampaa sängystä nouseminen on, eikä päivä tunnu lähtevän millään käyntiin. Aikuisuuden raja kulkee siinä, kun ymmärrät torkuttamisen vievän kallisarvoisia minuutteja: Nouset mieluummin heti ylös, jotta ehdit juoda kupin kahvia ja valita vaatteet kuin rynnätä hopulla viimeiseen mahdolliseen bussiin.

Sinun täytyy tilata aikuisten menu
Toisinaa lapsille tarkoitetut ruokalistat houkuttelisivat: lihapullia perunamuusilla tai nauravia nakkeja. Mutta listassa lukee yksiselitteisesti Vain lapsille. Etkä sinä enää näytä edes teini-ikäiseltä.

Kun sinulla on nälkä, joudut  joko a) laittamaan ruokaa tai b) käyttämään rahaa
Ruoka ei vain ilmesty eteesi, vaan joudut näkemään vaivaa sen eteen, että saat eteesi purtavaa. Joudut myös mahdollisesti huolehtimaan, että muidenkin vatsat saavat täytettä. Vaihtoehtoisesti voitte lähteä ulos syömään, koko porukka - mutta se tietää kukkarosi keventymistä.

Autolla ajeleminen on bensan tuhlausta
Kaikki turha autolla liikkuminen onkin rahan hukkaan heittämistä, ei siistiä kruisailua. Tai vaikka ajelisitkin huviksesi, tiedostat asian jatkuvasti.

Kotisi ei pysy siistinä, jollet siivoa sitä
Oletus on, että sinulla on oma koti. Olet muuttanut pois vanhempiesi luota, ja siitäkin alkaa olla jo hyvä tovi. Siitä huolimatta ihmettelet edelleen mistä pöly ilmestyy ja tarvitseeko vessa todella siivota viikottain? Mietit: eikö kukaan voisi hoitaa näitä puolestani?

Pyykkikori ei ole koskaan tyhjä
Valkoiset, tummat, kirjavat, pyyhkeet, lakanat... Lista on loputon. Ja sitten kaikki on jälleen aloitettava alusta.

Et voi jättää asioita tekemättä, vaikka ei huvittaisi
Toisinaan asiat on vain tehtävä. To do -lista voi olla kilometrin pituinen ja tiedät, että kaikki on hoidettava ennen kuin menet nukkumaan.

Vietät enemmän aikaa töissä kuin ystäviesi kanssa
Parhaassa tapauksessa työkaverisi ovat ystäviäsi tai kuin ystäviäsi. Se ei kuitenkaan poista tosiasiaa, että vietät töissä valtavan suuren osan ajastasi.


Lähde: Hellogiggles

Kilpailut

Uusimmat