Oletko synnynnäinen johtaja? Omaat silloin 7 innostavaa piirrettä

01.11.2014 18:00 - Elina Jokela

Menestyvä johtamistaito ei tule itsestään jokaiselle - toiset saavat sen luonnostaan. Seitsemästä ominaisuudesta tunnistaa hyvän johtajan.

Johtamistaito ei ole vain istumista oman työhuoneen tuolilla ja show:n pyörittämistä - se on tapa toimia yhdessä työyhteisössä. Työntekijät voivat vapaasti esittää visionsa, jotta yritys pääsisi yhteiseen päämäärään. Hyvä johtaja tuo esiin kaikkien keskustelun osapuolten parhaat puolet. Hyvillä johtajilla on muutama tärkeä johtamistapa, joita muutkin voivat omaksua itselleen.

Huffington Post listasi seitsemän tapaa, joista tunnistaa synnynnäisen johtajan.

 

1. He uskaltavat epäonnistua.

 

Voittajien ja häviäjien ero on siinä, kuinka ihmiset käsittelevät häviönsä. Sinnikkyys on taito, jolla selviää tilanteesta kuin tilanteesta. Se on tärkeä ominaisuus johtajille, jotka haluavat menestyä. Epäonnistuminen voi toimia voimakkaasti kahdella tavalla: Se voi olla motivoija tulevaisuuden kannalta tai se voi pidätellä ottamasta enää riskejä. Ilman riskien ottoa ei saavuta mitään suurta.

 
2. He seuraavat päämääräänsä.

Päämäärä ajaa suuria johtajia luomaan jotain tärkeää. Päämääriä omaava johtaja ei mieti vain yrityksen taloutta, vaan myös yrityksen sielua ja yleistä tunnelmaa. Näin he innostavat työntekijöitä työskentelmään suurimmalla mahdollisella potentiaalillaan ja täyttämään suurimmatkin visiot.

 

3. He antavat.

Maailmassa on kolme eri ihmistyyppiä. Antajat, jotka asettavat etusijalle muiden auttamisen. Ottajat, jotka auttavat vain itseään ja sovittelijat, jotka auttavat muita sekä itseään. Antajat ovat hyviä johtajia, jotka tuovat parhaat puolet esiin toisissa. Antajat ovat yleensä roolimalleja, jotka pystyvät muuttamaan ryhmän käyttäytymisnormeja.

 

4. He antavat itselleen tauon.

Hyvillä johtajilla on kunnianhimoisia unelmia ja he työskentelevät kovasti saavuttaakseen päämääränsä. Hyvä johtaja myös tiedostaa, ettei loppuunpalaminen kuljeta kovin pitkälle, joten pitää muistaa levätä. On tärkeä ladata akut, jotta henkinen vireys pysyy koholla eikä luovuus pääse laskemaan.

 

5. He oikeasti kuuntelevat.

Oikea johtaja katsoo suoraan silmiin ja kuuntelee asian loppuun asti. Kaiken kiireen keskellä pitää pystyä kuuntelemaan myös työntekijöitä ja välittää aidosti. Jokainen kunnon johtaja tietää, että työntekijä ansaitsee paljon enemmän huomiota, mitä saa.

 

6. He etsivät uusia kokemuksia ja ajattelutapoja.

Nopeasti muuttuvassa maailmassa luovuus on yhä tärkeämpi ominaisuus johtajilla, jotta he pystyvät pitämään yrityksensä kilpailukykyisenä. He pitävät mielen avoimena, eivätkä väkisin yritä keksiä uusia strategioita.

 

7. Hän on empaattinen.

Kiltit ja empaattiset johtajat ovat tehokkaita sekä inspiroivia. Empatia yhdistää johtajan ja työntekijän sekä auttaa heitä ymmärtämään toistensa näkökulmat. Menestyvät ihmiset eivät toimi yksin.

Lähde: Huffington Post

 

Tiesitkö, että kasvonpiirteet vaikuttavat luonteeseesi? Lue juttu täältä!

Kilpailut

Uusimmat