Onko se rakkautta vai pelkkää kiintymystä? Erottele tunteesi kultaa kohtaan

18.09.2015 15:40 - Senja Rapila

Joillakin ihmisillä on aina uusi kumppani. Onko se joka kerta rakkautta?

Meillä jokaisella on ystäviä, jotka vaihtavat kumppanista toiseen jatkuvasti. Jokaisella kerralla he kertovat rakastuneensa tulisesti, mutta kyse ei ole välttämättä todellisesta rakkaudesta.

Todellista rakkautta ei voi määrittää, mutta kiintymyksen ja rakkauden välillä on monta niitä toisistaan erottavaa tekijää. Jos pelkää jatkuvasti yksin jäämistä, hyppää kiintymys peliin: pelkäät niin paljon jääväsi yksin, että jokainen lähelle päästämäsi ihminen tuntuu mahdolliselta sielunkumppanilta.

Näistä seikoista voit erottaa rakkauden pelkästä kiintymyksestä:

Rakkaus on intohimoista; kiintymys on apaattista

Sanotaan, että rakkautta lähinnä oleva tunne on viha. Kun eroat rakastamastasi ihmisestä, kaikki se kaunis, epäitsekäs rakkaus muuttuu raivokkaaksi, intohimoiseksi vihaksi.

Kun olet vain kiintynyt johonkin henkilöön, et koskaan koe tätä tunnetta. Saatat olla vainoharhainen ja kokea ahdistuksen, sekä ärsytyksen hetkiä, mutta et anna näiden tunteiden sekoittaa päätäsi samalla tavalla kuin viha sekoittaa pääsi.

Rakkaus on epäitsekästä; kiintymys on itsekästä

Kun olet rakastunut, kyse on vain ja ainoastaan toisesta henkilöstä. Ensimmäistä kertaa elämässäsi haluat laittaa jonkun muun tarpeet omiesi edelle.

Kun olet vain kiintynyt henkilöön, haluat vain että joku on kanssasi. Et huolehdi hänestä, vaan huolehdit pelkästään itsestäsi. Ainoa syy sille, miksi olet tämän henkilön kanssa on se, ettei sinun tarvitse nukkua enää yksin. Kaikki mitä teet kumppanillesi, on myös hieman sinua itseäsi hyödyttäviä tekoja.

Rakkaus on vaikeaa; kiintymys on vaikeaa vain erossa ollessa

Oikea rakkaus ei ole koskaan helppoa. Ei siksi, että se on aitoa ja kaunista, vaan koska kaikki niin intensiivinen ja elämää muuttava vaatii todellista työtä. Sinun pitää pitää vaalia ja elättää suhdetta jatkuvasti.

Kiintymykseen perustuvassa suhteessa ei ole mitään, mitä voisi kasvattaa ja ruokkia: suhde perustuu pelkästään sille, että kuinka monta kertaa viikossa pystytte näkemään toisianne.

Rakkaus on vapauttavaa; kiintymys on hallitsevaa

Kun olet rakastunut, sinun ei tarvitse nähdä kumppaniasi tunteaksesi olosi turvalliseksi. Sinun ei tarvitse olla hänen seurassaan tietääksesi miltä hänestä tuntuu, tai ymmärtääksesi häntä. Et koskaan mieti rakkautesi vaikutusta ja ole turhaan mustasukkainen.

Kun olet pelkästään kiintynyt, et ole välttämättä lainkaan tietoinen hänen tuntemuksistaan, ja tunnet olosi turvalliseksi vain hänen läsnäollessaan. Kun olette erossa toisistanne, mietit jatkuvasti kumppanisi menemisiä.

Rakkaus on voimauttavaa; kiintymyksessä on kyse vain voimasta

Mikään muu ei välttämättä saa sinua tuntemaan, että pystyisit mihin vaan yhtä vahvasti kun todellinen rakkaus. Se antaa täysin uudenlaisen vapaudentunteen ja uudenlaista energiaa. Tunnet olevasi elossa, ja valmis kohtaamaan maailman.

Kiintyneessä suhteessa siitä tulee voimataistelu. Haluat jatkuvasti varmistaa, että olet suhteessa se osapuoli jota ei jätetä. Olet se osapuoli joka laatii säännöt suhteelle, ja pystyy lähtemään suhteesta välittömästi, kun se alkaa näyttämään kuoleman merkkejä.

Rakkaus on ajatonta; kiintymys on rajoitettua

Kun olet oikeasti rakastunut, se on siinä. Kun suhde toimii, tai ei toimi, tämä henkilö tulee silti olemaan aina elämäsi rakkaus.

Kiintymys ei toimi samalla tavalla: kiintymyksellä on aina aikarajansa, se on jatkuvasti lepotilassa. Kiintymys ei ole todellista - se on todellisen rakkauden epävarmaa kalastelua.

Todellinen rakkaus ei lopu; se pysyy kanssasi koko loppuelämän.


Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat