Onko suhteesi kriisivaiheessa? 7 asiaa, joilla voit pelastaa liittonne

26.08.2015 11:44 - Anna Hopi

Jokaisessa parisuhteessa on haastavat vaiheensa, jolloin punnitaan, kestääkö rakkaus.  

Albert Einstein sanoi joskus, että ihminen ei pysty ratkaisemaan ongelmiaan samantasoisella ajattelulla, joka loi ongelmat. Ilman uutta perspektiiviä ja ajatustapaa myöskin suhdekriisi voi olla vaikea selvittää kumppanin kanssa.

Seitsemän askeleen kautta voit rakentaa uudelleen luottamuksen ja rakkauden rikki menneeseen liittoon.

1. Lue John Greyn Miehet ovat Marsista ja naiset Venuksesta -kirja. Se on syystäkin klassikko, ja avaa miesten ja naisten välisiä eroja tavalla, joka auttaa luomaan yhteyden parin välille.

2. Opettele eheyttämään omia haavojasi ja oppimaan alitajuiset tavat, joilla sabotoit liittoanne. Tässä auttavat Alexander Lloydin Paranemisen avain ja Rakkauden periaate -kirjat.

3. Hakeudu parisuhdevalmennukseen. Suomesta löytyy monia asiantuntijoita, joilta kysyä neuvoa - esimerkiksi valmentaja Heikki Harju on löytänyt tapoja kuroa umpeen naisen ja miehen välistä kuilua. Hän on kertonut tavasta, jolla mies pystyy vaikuttamaan parisuhteen laatuun suuresti. Kysymällä ystäviltä suosituksia tai verkosta googlaamalla löydät sinulle sopivan valmentajan.

4. Jos koet tarvitsevasi terapiaa ja haluat avata tunnelukkoja syvältä, älä pelkää hakeutua terapiaan. Terapia auttaa eri toten silloin, kun sinulla on suuria traumoja ja ristiriitoja sisälläsi, joita et pysty selvittämään yksin. Terapiassa löydät sisältäsi ne syyt, miksi toimit, kuten toimit. Jos olet kumppanisi kanssa tasapainossa, mutta välinne ovat vain menneet solmuun, valmentaja saattaa auttaa niiden ratkomisessa paremmin. Valmennuksessa pääsuunta on eteenpäin ja ongelmat selväksi.

5. Vietä aikaa myös yksinäisyydessä. Ota vaikka matka itseksesi, jossa saat  vain olla ja antaa tunteiden nousta pintaan. Saat ajatuksiasi selvitettyä ja niistä on helpompi puhua kumppanille.

6. Älä tuijota pelkkiin ulkoisiin seikkoihin. Älä mieti tiskaamattomia tiskejä, sekaista taloa ja kaikkia asioita, jotka ovat menneet pieleen. Ajattele asioita, jotka saivat sinut alun alkaen rakastumaan kumppaniisi. Hän on edelleen se sama ihminen.

7. Käy kumppanisi kanssa se vaikea keskustelu, joka jännittää. Tuo kaikki asiat sielusi sopukoista esiin ja etsikää tapoja tuoda esille tunteitanne ja ajatuksianne rauhaa rakentavasti. Kasvu voi tuntua kipeältä, mutta se myös eheyttää suhdettanne.

Lähde: Your Tango.

Kilpailut

Uusimmat