Onko ystävyys aika lopettaa? 6 merkkiä kertovat olennaisen

07.03.2015 18:00 - Eeva Rajala

Ystävyys kestää, jos molemmat osapuolet arvostavat toisiaan. Joskus kaveruus saa lopun, kun toinen käyttäytyy epämiellyttävällä tavalla pitkään.  

Ystävyys muuttuu ajan myötä, ja siinä voi olla erilaisia tasoja. Aluksi parhaat ystävykset voivat jakaa kaikki elämän asiat, ja muutama vuosi myöhemmin he juttelevat vain silloin tällöin puhelimessa. Ystävyys muuttuu monesta eri syystä. Jopa se, että toinen menee naimisiin, muuttaa ystävyyttä, sillä toinen saattaa edelleen olla sinkku. Ystävysten erilainen työtilanne voi myös vaikuttaa yhteydenpitoon. Myös lastenhankinta muuttaa ystävyyttä.

Näiden tilanteiden kohdalla ystävyys muuttaa muotoaan luonnollisesti. Se ei tarkoita sitä, että ystävyyttä ei enää olisi, vaan ystävyys laajemmassa mittakaavassa muuttuu esimerkiksi erilaisten keskustelunaiheiden kautta.

On kuitenkin tilanteita, jolloin ystävyys kannattaa päättää. Tilanteita, joissa ystävä toisen tukemisen sijasta vain kuormittaa toista. Huffington Post -lehti listaa kuusi tilannetta, joissa kannattaa vakaasti harkita pelin poikki puhaltamista. Jokaisen ystävän kohdalla kannattaa kysyä itseltään: Miksi olen tämän henkilön ystävä?

1) Ystävä kritisoi koko ajan

Kritisoiko ystäväsi koko ajan pukeutumistasi? Saatko kritiikkiä siitä, ettet hoida kaikkia asioitasi täydellisesti? Mahtaako ystäväsi puhua sinusta pahaa muille?

2) Ystävä ei tue, vaan haluaa kilpailla kanssasi

Kertooko ystävä sinulle koko ajan, miten hoiti tämän ja tämän asian paremmin kuin sinä? Saiko ystävä aikaan jotakin, mutta samalla piti huolen siitä, että mollaa sinua epäonnistumisestasi? Yrittääkö ystävä olla koko ajan sinua parempi yhteisessä harrastuksessanne?

3) Ystävä käyttää sinua hyväkseen

Pyytääkö ystäväsi sinua tekemään koko ajan asioita hänen puolestaan? Onko ystävä sinulle velkaa merkittäviäkin summia, mutta hän keksii koko ajan tekosyitä takaisin maksun siirtämiselle? Tuleeko ystävä luoksesi, kun hän tarvitsee apua, mutta ei ole koskaan käytettävissä, jos sinä tarvitset apua?

4) Ystävä yrittää iskeä kumppaniasi

Yrittääkö ystävä flirttailla kumppanillesi? Tai onko ystävä alkanut tapailla entistä kumppaniasi kertomatta siitä ensin sinulle? Tällainen toiminta heijastaa sitä, onko ystäväsi arvostanut ystävyyttään sinuun ollenkaan.

5) Ystävä valehtelee sinulle - koko ajan

Pienet, valkoiset valheet ovat sallittuja kaikille, mutta jos puheessa on koko ajan enemmän valheita kuin tosiasioita, se vaikuttaa negatiivisesti ystävyyteen. Jos arvostat rehellisyyttä ja syvää ystävyyttä, kroonisen valehtelijan ei pitäisi kuulua ystäväpiiriisi.

6) Ystävä ei tue missään tilanteessa

Onko ystävä valmiina sinua varten, jos sinulla on vaikeaa? Kuunteleeko hän, jos sinä haluat avata sydäntäsi? Tukeeko hän sinua ponnisteluissasi ja tavoitteiden saavuttamisessa? Tsemppaako hän sinua ja kysyykö hän, miten sinulla menee?

Lähde: Huffington Post



Ystävyyden päättymiseen on sanottu vaikuttavan 8 asiaa. Lue ne täältä.

Kilpailut

Uusimmat