Onnettomuudessa vakavasti loukkaantuneen naisen tarina inspiroi: "Nyt rakastan itseäni"

16.11.2014 12:00 - Rea Tallgren

Michelle Saltin tarina on niin inspiroiva, että se saa ihon kananlihalle ja silmät kyyneliin.

Michelle Salt vietti lapsuutensa maatilalla pienessä Calmarin kylässä Kanadassa.

Aktiivinen nappisilmä oli aina urheilullinen. 13-vuotiaana hän menetti sydämensä lumilautailulle.

Michelle päätti, että jonain päivänä hänestä tulisi vielä ammattilautailija. Hän teki kovasti töitä unelmiensa eteen. Unelma oli kuitenkin hautautua kohtalokkaana kesäiltana.

Sen piti olla tavallinen ilta-ajelu

Vuonna 2011 aktiivinen Michelle kilpaili body fitness -lajissa, ajoi pyöräänsä ja lumilautaili. Elämä oli kaikinpuolin hienoa.

Kesäkuisena iltana Michelle päätti käydä ilta-ajelulla. Kukaan ei tiedä miksi Michelle menetti pyöränsä hallinnan. Niin kuitenkin tapahtui. Michellen pyörä osui suojakaiteeseen. Nainen itse lensi asfalttiin.

Vahinko oli peruuttamaton

Saltin vartalosta katkesi useita luita. Reidestä katkennut valtimo sai aikaan niin runsaan verenvuodon, että Salt olisi kuollut, ellei häntä olisi kiidätetty välittömästi hoitoon.

Seitsemän ensimmäistä sairaalapäivää Michelle oli kytketty hengityslaitteisiin. Sitten lääkärit uskalsivat jo luottaa, että Michelle jaksaisi sinnitellä kiinni elämässä.

"Kun perheeni saapui sairaalaan, oli heille kerrottu, että olin ollut kuolemanvaarallisessa onnettomuudessa, mutta selvinnyt, koska minulla on niin vahva sydän." Michelle kertoo onnettomuudestaan Instagramissa.

Seuraavat kuukaudet kuluivat sairaalassa. Viiden kuukauden jälkeen kävi selväksi, ettei Saltin jalkaa ollut mahdollista pelastaa. Vahinko oli peruuttamaton. Jalka päätettiin amputoida.

"Olen onnellinen, että olen elossa"

Salt päätti, että hän ei lannistuisi. Hänen Instagramistaan löytyy kuva moottoripöyrästä, joka hajosi onnettomuudessa tuusannuuskaksi. Kuvateksti on yksinkertainen:

"Olen onnellinen, että olen elossa."

Koska urheilu oli aina ollut iso osa Michellen elämää, ei hän halunnut luopua siitä onnettomuutensa jälkeenkään. Hän otti tavoitteekseen kilpailla paraolympialaisissa Sochissa maaliskuussa 2014.

Ja siellä nainen myös nähtiin.
Hän oli ensimmäinen kanadalainen paraolympialaisiin osallistunut lumilautailijanainen.

Voimakas ja rohkea nainen

Michelle halusi ylittää itsensä vielä muutoinkin. Niinpä hän aloitti rajun treenin ja dieetin palatakseen fitness -kilpailulavoille.

Upea kuva upeasta Michellestä koristeltuine bikineineen ja koristeltuina jalkaproteeseineen alkoi levitä internetissä kulovalkean tavoin naisen julkaistua sen alkuviikosta.

"Tänään astelin lavalle ensimmäistä kertaa onnettomuuteni jälkeen. Täynnä arpia, yhtä jalkaa köyhempänä ja pää pystyssä." Michelle kertoo kuvatekstissä.

Ihmiset ylistävät kuvan alla Michellen rohkeutta ja voimaa olla oma itsensä. Michellelle se on kuitenkin kenties helpompaa nyt, onnettomuuden jälkeen, yhtä jalkaa köyhempänä.

"Ensimmäistä kertaa kun kilpailin fitness-kilpailussa ennen onnettomuuttani, tein sen saadakseni itseluottamusta ja oppiakseni rakastamaan itseäni.

Nyt tein sen, koska luotan itseeni ja rakastan itseäni."

Michellen Instagramiin pääset tästä.

Lähteet: Instagram ja Michelle Salt.com

Kilpailut

Uusimmat