Paranna tärkeitä ihmissuhteita elämässäsi - 8 ohjetta rakkaimpien huomioimiseen

27.07.2015 09:29 - Emma Ylistalo

Ihmissuhteita on tärkeää ylläpitää, vaikka kiire painaisikin. Onneksi on helppoja tapoja osoittaa välittämistään.

Työn, perheen ja kaikkien velvollisuuksien keskellä voi olla välillä hankalaa ylläpitää tärkeitä ihmissuhteita. Tunnit päivässä eivät tunnu millään riittävän. Kun aikaa ei ole paljoa, on tärkeämpää, miten käytämme ne hetket, jotka saamme viettää rakkaidemme kanssa. Lue alta kahdeksan ohjetta, joilla parannat ihmissuhteitasi.

1. Pidä yhteyttä niihin, joita rakastat

Tärkeätkin ihmiset meinaavat välillä unohtua kiireisen arjen keskellä. Vaikka aikaa näkemiseen ei aina löytyisikään, voi toiselle silti ilmaista ajattelevansa häntä. Pikainen viesti tai vaikka postikortti, jossa kerrot ajattelevasi toista, tekee jo paljon suhteenne parantamiseksi.

2. Järjestä kalenteriisi aikaa

Kun olet laittanut kalenteriisi ajan, jonka voit käyttää täysin tärkeisiin ihmissuhteisiin, se onnistuu helpommin. Käytä aika siihen, että tapaat ystäviäsi vaikka aamupalalla tai pyhitä hetki illastasi puheluun läheiselle, jota et ole nähnyt hetkeen.

3. Sulje elektroniikka, kun vietät aikaa rakkaiden kanssa

Teknologia mahdollistaa sen, että olemme tavoitettavissa ympäri vuorokauden. Mutta kun annamme puheluiden, tekstiviestien ja sähköpostien viedä huomiomme tärkeästä ihmisestä, saatamme tahtomattammekin viestittää, ettei aika toisen ihmisen kanssa ole tärkeää.

4. Kuuntele enemmän, puhu vähemmän

Älä keskeytä. Harjoittele aktiivista kuuntelemista välittääksesi viestin siitä, että välität siitä, mitä toisella on sanottavana. Pysy hiljaa sekä tarkkaavaisena ja yritä hiljentää sisäinen äänesi, joka miettii mitä sanoisit seuraavaksi.

5. Tee mukavia asioita pyytämättä

On helppoa ottaa tärkeimmät ihmiset elämässään itsestäänselvyyksinä. Keitä aamulla rakkaallesi kahvi valmiiksi tai laita lastesi koulureppuun kiva viesti. Vie ruokaa kipeälle ystävälle. On miljoona tapaa sanoa "rakastan sinua ja välitän sinusta".

6. Keskity olennaiseen

Kun keskustelet toisen kanssa, vastusta kiusausta katsoa sähköpostit, lukea lehteä tai tarkistaa pelin lopputulos televisiosta. Jos et voi antaa täyttä huomiotasi, kun sitä pyydetään, sovi sellainen hetki, kun pystyt keskittymään häiriöttä.

7. Ole ajoissa tapaamisissa

Jos olet jatkuvasti myöhässä, ilmoitat teollasi muille, että sinun aikasi on tärkeämpää kuin heidän.

8. Muista yleiset kohteliaisuudet ja harjoittele niitä päivittäin

Pidä lupauksesi, kunnioita toista kiittämällä ja kerro kohteliaisuuksia usein. Pienet ja yksinkertaiset eleet joka päivä kertovat parhaiten rakkaimmillesi sen, että välität heistä ja suhteestanne.


Lähde: Huffington Post

Kommunikaation parantaminen parisuhteessa on tärkeää. Lue uutinen täältä.

Kilpailut

Uusimmat