Pariskunta löysi yllättävän keinon avio-onneen - harva kokeilisi vapaaehtoisesti

29.04.2015 14:25 - Anna Hopi

Kun Clare tapasi aviomiehensä, heillä oli upea seksielämä. Nyt pari ei ole harrastanut seksiä vuosiin, mutta suhde on heidän mukaansa parempi kuin koskaan.

Seksikeskeisessä kulttuurissa harva uskaltaa sanoa, ettei fyysisellä kanssakäymisellä ole niin paljoa painoarvoa avioliitossa. Lue alta Claren tarina.

"On hauska ajatella ensimmäisiä vuosiani Johnin kanssa ja ymmärtää, miten tärkeää seksi oli meille silloin. On vaikeaa kuvitella, että silloin olimme edes kyseessä me.

Tapasimme töissä ja koimme Johnin kanssa välitöntä fyysistä vetoa toisiimme. Vitsailin aina, että huomasin hänen upean takamuksensa Levi 501 -farkuissa ennen kuin edes näin hänen silmänsä. Ensimmäisen kymmenen vuotta seksielämämme oli aktiivista, seikkailullista ja se toimi myös liimana, joka piti parisuhteen kasassa.

18 vuotta avioliiton solmimisen jälkeen voin sanoa, että liittomme on vahva ja onnellinen.  On ollut muutamia töyssyjä matkan varrella, (koin synnytyksen jälkeistä masennusta Alex-poikamme syntymän jälkeen 17 vuotta sitten, John koki 48-vuotiaana keski-iän kriisiä) mutta olemme pystyneet pysymään tasapainossa rakastavana ja sitoutuneena pariskuntana.

Emme ole kuitenkaan harrastaneet seksiä vuoden 2008 alun jälkeen. Jaamme edelleen ison vuoteen kotonamme Yorkshiressa, Britanniassa. Suutelemme, halailemme ja nautimme fyysisistä hellyydenosoituksista suhteessa, mutta on yli seitsemän vuotta aikaa, kun minä ja John rakastelimme.

Mikä siinä on vialla? Miten pärjään sen surun kanssa 53-vuotiaana, että seksielämäni on mennyttä? Ettei mieheni halua minua enää fyysisesti?

Totuus on, etten voisi olla onnellisempi tilanteesta, ja John ajattelee samoin. En koe sitä torjuntana, että molempien seksihalut ovat laskeneet. Emme rakasta toisiamme seksin kautta, eikä se ole enää osa suhdettamme. Se sopii meille, koska molemmat ovat asiasta samaa mieltä.

Ihan kuin olisimme menneet tilaan, joka on seksin tuolla puolen. Huolehtisin liitostamme, jos emme hellisi toisiamme, mutta olemme siinä kuten ennenkin. Olemme aina olleet toisillemme avoimia tunteistamme. Seksistä tuli minulle epämukavaa vaihdevuosien aikaan. Kerroin Johnille, miten tunsin ja hän ymmärsi asian. Hänet oli määritelty tarpeettomaksi insinöörin työssään, joten seksi ei ollut ensimmäinen asia hänen listallaan.

Luulin, että seksihaluni palaisivat vaihdevuosien jälkeen, mutta niin ei käynyt. Kysyin häneltä, että entä jos se ei koskaan tule takaisin.

- Älä huolehdi siitä. Olemme viisikymppisiä, olemme terveitä, hyvässä kunnossa ja erittäin rakastuneita toisiimme, enkä näe pointtia valittaa seksistä, jos kumpikaan meistä ei halua sitä, kommentoi John.

Aiemmin rakastelimme aamuun asti. Nyt laitamme mieluummin saappaat jalkaan ja suuntaamme pitkälle kävelylle ja pubiin lounaalle. Otamme lennon Pariisiin ja Budapestiin, jossa tutkimme kaupunkia viikon. Rakastamme kokkaamista ja sisustamista. /.../ Meillä on unelmia ja suunnitelmia, emmekä tarvitse seksiä täyttääksemme niitä.

Tiedän, että osa ihmisistä tuomitsee polun, jolla olemme. He sanovat, että suhteessamme on jotain vialla, jotain puuttuu, seksitön avioliitto. Että selibaatissamme on jotain luonnotonta. Emme näe asiaa niin. Seksi on niin tarpeetonta minulle, etten usko meidän eroavan, vaikka John harrastaisi sitä jonkun muun kanssa.

Se tulisi shokkina, koska hän on sanonut, ettei välitä enää seksistä. En kuitenkaan lopettaisi suhdetta, jos John etsisi seksiä muualta kuin kotoa."

Lähde: High 50

 

 

Lue myös: Mistä tietää, että mies on korviaan myöten rakastunut?

Kilpailut

Uusimmat