Parisuhde kriisissä? 5 toivon merkkiä, että selviätte kaikesta

20.05.2016 07:52 - Emma Ylistalo

Jos parisuhteessa pystyy ottamaan vastuun tekemisistään ja pari osaa työstää ongelmia tiiminä, suhde läpäilee todennäköisemmin vaikeat ajat.

Jokaisessa suhteessa eteen tulee vaikeita aikoja, jotka saattavat saada miettimään, kannattaako suhteessa pysyä. Parisuhdeterapeutti Samantha Burnsin mukaan vaikeiden aikojen ei kuitenkaan tarvitse johtaa eroon.

Burnsin mukaan toisista ongelmista on haastavampaa päästä yli, mutta sen, selviääkö suhde kriisistä määrittää se, kuinka pariskunta käsittelee asian. 

Lue alta viisi asiaa, jotka todistavat, että suhteenne kestää kriisin ja pystytte selättämään ongelmat.

1. Olette vielä tiimi

Riippumatta siitä, kumpi aiheutti ongelman, hyvässä suhteessa niitä lähestytään tiiminä. Vaikka toinen olisi tehnyt ison hankinnan kertomatta siitä toiselle, voi yhdessä pohtia, kuinka jatkossa selvitään taloudellisesti. Tämä todistaa, että vaikka ei aina pitäisikään toisen teoista, toista rakastaa silti ja asioihin etsitään ratkaisuja yhdessä.

2. Otatte molemmat vastuuta

Jos kumpikaan ei myönnä toimineensa väärin, ongelman selvittäminen on varmasti hankalaa ja se luultavasti toistuu. Vaikka toinen olisi tehnyt virheen, kannattaa molempien miettiä, millä tavalla on itse saattanut vaikuttaa tilanteeseen ja ottaa siitä vastuu omalta osaltaan.

 

3. Rakastatte toisianne

Jos sinä ja kumppanisi kumpikin rakastatte toisianne ja pystytte näyttämään sen, suhteellanne on hyvät mahdollisuudet selvitä isoistakin vastoinkäymisistä. Kaikilla on myös omat tapansa osoittaa rakkautta. Opettele myös huomaamaan kumppanisi tapa osoittaa sitä, oli se sitten kauniit sanat, lahjat, kosketus tai yhteisen laatuajan järjestäminen.

4. Saatte tukea ystäviltä

Sosiaalisen median takia nykyään tulee herkästi verrattua itseään muihin. Myös useat nettideittipalvelut saattavat varsinkin kriisin kynnyksellä saada ajattelemaan, että muitakin vaihtoehtoja olisi. Siksi onkin tärkeää, että myös ympärillä on ihmisiä, jotka kannustavat pysymään suhteessa vaikeinakin aikoina ja kuuntelevat. Jos ympärillä on ainoastaan negatiivisia ihmisiä, jotka kehoittavat eroamaan vaikeuksien tullen, voi se myös vaikeuttaa kriiseistä selviämistä.

5. Haluatte molemmat suhteenne toimivan

Vaikeuksia on hankala selättää, jos kumppani ei ole halukas tekemään kaikkeaan sen eteen. Parisuhteen ongelmat harvoin korjaantuvat itsestään, joten on tärkeää, että molemmat ovat halukkaita tekemään töitä sen eteen ja käyttämään energiaa asioiden läpikäymiseen.

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat