Pate Mustajärvi ensimmäisestä autosta: "Päältä ihan rotta ja sisällä hirveä kone"

27.11.2014 19:39 - Elina Jokela

Pate Mustajärvellä riittää hyviä muistoja nuoruudesta ja yksi niistä on ajokortti sekä ensimmäinen auto. Tosin ensimmäinen auto ei ollutkaan ihan niin raju kuin piti!

- Ajoin ajokortin 80-luvulla, olin jo varmaan 26. Nyt on jo rikokset vanhentunut, onhan sitä kaiken maailman vehkeillä tullut ajeltua. Yksi tuttu avasi Kaukajärvelle uuden autokoulun ja olimme siellä avajaisissa tietysti Costello Hautamäen kanssa. Kirjoitettiin meidän levyihin nimmareita ja saatiin ajokortit erittäin edullisesti, Pate Mustajärvi muistelee.

- Costello oli autokouluikänen ja mä olin jo vanha häiskä. Olimme samassa autokoulussa Costellon kanssa. Muistaakseni ajoin ensiksi inssin ja sitten Hautamäki veti perään. Kyllä me kerrasta päästiin läpi, ei siinä mitään.

Pate osti ensimmäisen autonsa kuplavolkkarin komisario Palmulta, Hannu Peltoselta.

- Muistan, kun olimme jotain Popeda-lättyä tekemässä Lempäälässä siihen aikaan.
Olin silloin ajokortin saanut ja ajattelin, että ostan sellaisen mattamustan Impalan. Mikä on päältä ihan rotta ja sisällä hirveä kone. Sitten menin sillä kuplalla ekan kerran studiolle. Sundqvist vaan sanoi, että siinä se sun mattamusta Impalas ny on.

 

Popedan solisti Pate Mustajärvi nähdään M/S Baltic Princessillä pariin kertaan joulukuussa yhdessä Paula Koivuniemen kanssa. Luvassa on huikeat bileristeilyt. Lue Paulan ja Paten tulevista bileristeilyistä lisää täältä!

Kilpailut

Uusimmat