Pirunpelto tekee paluun näyttämölle: "Mikään näytös ei ole samanlainen"

29.04.2015 14:20 - Eeva Rajala

Suosittu Pirunpelto-sarja muotoutuu toistamiseen teatterinäytelmäksi, jonka ensi-iltaa vietetään kesäkuussa.

Kuten menestyssarjassa, myös Muuramen Teatteri Riihivuoressa nähtävässä Pirunpelto-näytelmässä pyöritään fiktiivisillä soramontuilla ja taistellaan niin omistus- kuin ihmissuhdeasioista.

Näytelmän rooleissa nähdään tv-sarjastakin tuttuja näyttelijöitä. Karoliina Blackburn vuorottelee Anna Kankilan kanssa Anni Kantosen roolissa, Sanna Saarijärvi nähdään jälleen Piiku Tyrjälän roolissa, Teijo Eloranta palaa kieron pankinjohtajan Ossi Östelän rooliin ja Elina Rintala esittää Hely Korpelaa.

- Se on oikein miellyttävä ja hauska revittelyrooli, ei edes isolla pensselillä vaan telalla, Rintala naureskelee Helyn rooliaan Iskelmän haastattelussa.

Rintala kertoo, että perustarina pysyy suhteellisen samana, mutta näyttämötaide on hetken taidetta.

- Meillä nyt muutenkin on improvisaatio sallittua tahtilajien sisällä, että ei mikään näytös ole samanlainen. Ja varsinkin Teijon kanssa aika paljon viemme eteen ja taakse molemmat niitä kohtauksia. Siellä sattuu ja tapahtuu. Saa olla äänimiehetkin namikoissa tarkkoina, Rintala jatkaa.

"Perinteinen ja kunnollinen mies"

Sarjassa aikoinaan pienessä roolissa nähty Turkka Mastomäki hyppää tällä kertaa isompiin saappaisiin, ja hänet nähdään Matti Ristisen tutuksi tekemässä poliisi Tommi Jussilan roolissa.

- Tommi Jussilan rooli on kyllä piirtynyt hyvinkin Matti Ristisen näköiseksi. En minä siitä ole kauhean huolissani. Jussila on kuitenkin perinteinen suomalainen, kunnollinen, korkean moraalin omaava kaveri. Kyllä minusta perusjätkän olemus pitäisi löytyä, Mastomäki pohtii.

Näyttelijä Sanna Saarijärvi pitää omaa Piikun rooliaan yhtenä uransa hienoimmista.

- Sehän on ihana, vahva nainen. Silti herkkä miesten edessä, ja osaa näyttää tunteitansa, sellainen suomalainen nainen. Minä ihailen Piikun suoruutta ja kaikkea, mikä Piikussa on, Saarijärvi kertoo.

 

Soramontut kiistan kohteena

Draamaa, komediaa ja jännitystä yhdistelevän näytelmän - kuin myös alkuperäisen sarjan - tarinassa Pirunharjun soramontun omistaja Huuko Lammi kuolee pimeissä olosuhteissa ja espoolaispoliisi saa yllättäen kuulla olevansa suunnattomien soravarojen perijä. Moni on kuitenkin kiinnostunut sora-alueesta. Kiista alueen herruudesta käy yhä kovemmaksi ja käyttöön otetaan keinottelun lisäksi kovempia aseita.

Pirunpelto-sarjaa tehtiin yhteensä neljä tuotantokautta, ja sarjalla oli parhaimmillaan yli miljoona katsojaa. Pirunpelto on näytelmänä nähty aiemmin Pyynikin kesäteatterissa viime vuonna. Nyt näytelmä nähdään kokonaan katetulla Riihivuori-Areenalla, mikä helpottaa sekä katsojien että näyttelijöiden elämää.

Ensi-ilta Pirunpelto-näytelmällä on Teatteri Riihivuoressa on 11. kesäkuuta. Näytöksiä on heinäkuun loppuun asti.

Kilpailut

Uusimmat