"Rakkaudella, isälle..." - 12 asiaa, jotka tyttäresi haluaa sinun tietävän

30.05.2015 09:01 - Nelly Tatti

Isän ja tyttären suhde on tärkeä, koska sen myötä kehittyy myös nuoren tytön itseluottamus naisena.

Tyttären suhde äitiinsä on tärkeä, mutta nainen perustaa kaikki suhteensa miehiin isänsä kautta, joten suhde isään on tärkeämpi, kuin annamme sille arvoa. Monilla vasta isäksi tulleilla saattaa olla jännitys päällä siitä, osaavatko he kasvattaa tyttäriään ja on tärkeää, että me tyttärinä kerromme, mitä toivomme omilta isiltämme.

Mandy Velez kirjoitti artikkelin aiheesta A plus -sivustolla, jossa antoi ohjeita isille siitä, mitä nainen tarvitsee isä-tytär-suhteeltaan ja minkälaisia elämänohjeita jokainen tytär haluaa isältään kuulla.

1. Älä oleta tietäväsi tyttäresi intressejä vain hänen sukupuolensa takia. Anna hänelle mahdollisuus tutustua leluautoihin ja legoihin nukkejen ja kukkien lisäksi.

2. Anna hänen auttaa kotitöissä sekä omissa töissäsi. Näin hän oppii luottamaan itseensä työelämässä, eikä pelkää kokea uusia asioita.

3. Puhu tyttäresi äidille tasavertaisesti, älä kuin alempiarvoiselle. Näin tyttäresi osaa olettaa samaa muilta miehiltä.

4. Näytä hänelle herkkä puolesi. Näin tyttäresi oppii, ettei herkkyys ole heikkoutta.

5. Kannusta tytärtäsi tekemään asioita, jotka häntä pelottavat, sillä olet aina hänen tukenaan.

6. Pidä hänelle tekemät lupauksesi. Hänen sydäntään ei tulisi särkeä, kuin ne ihmiset, jotka eivät ymmärrä kuinka erityinen hän on.

7. Näytä hänelle taitoja, joissa olet itse hyvä.

8. Älä puhu hänelle seksuaalisuudesta tai kehon muuttumisesta inholla, jottei tyttäresi opi, että niitä asioita täytyisi hävetä.

9. Puhu tyttäresi kanssa vahvojen miesten lisäksi myös vahvoista naisista. Hän pyrkii itse samaan ja tajuaa, että hänellä on siihen myös hyvät edellytykset.

10. Jos näytät tyttärellesi hyvää esimerkkiä, sinun ei tarvitse pelätä hänen rakastuvan renttuihin. Hän kyllä tajuaa ansaitsevansa parempaa.

11. Opeta tyttärellesi, että hänen kehostaan päättää vain hän itse, eikä kukaan muu.

12. Muista osoittaa hänelle, kuinka paljon häntä rakastat. Soittele ja lähettele hänelle viestejä kuulumisistasi. Muistuta häntä siitä, että mitä tahansa käykin, olet aina tukena.

Loput listasta näet täältä.


Lähde: A+

 

Kilpailut

Uusimmat