Saako hyvä äiti rakastaa työtään? Kirjoitus leviää verkossa

04.02.2016 10:49 - Reija Saarinen

Uraa luova äiti avautuu sosiaalisessa mediassa työstään.

Susan Keogh on irlantilainen radiotoimittaja, joka ikävöi pitkien työpäivien aikana 4-vuotiasta Faith-tytärtään. Keogh julkaisee sosiaalisessa mediassa kuvia tyttärestään.

Tyttären kuviin kiinnitti huomiota eräs mies, jota ne ärsyttivät. Mies lähetti Keoghille viestin, jossa kysyi, miksei nainen lopeta työtään ja ole kotona lapsensa kanssa - kerta hänellä on tyttöä ikävä.

Keogh kirjoitti miehelle vastauksen, jonka hän julkaisi Twitterissä perjantaina. Tekstillä on noin 1500 tykkäystä ja 690 uudelleentviittausta.

Lue alta otteita erityisesti naisia koskettavasta kirjoituksesta.

"Teen töitä monesta eri syystä. Pidän työstäni. Se on minulle todella tärkeää. Ei yhtä tärkeää, kuin ihmishenkien pelastaminen, ymmärrän sen, mutta tärkeää se on. Nautin siitä. Se tekee minusta iloisen ja tyytyväisen. Ja sen seurauksena paremman äidin.

Teen töitä maanantaista perjantaihin. Lapseni menee viitenä päivänä viikossa esikouluun ja leikkikouluun. Kaiken huippuna en useimpina öinä ole mukana, kun hän menee nukkumaan. Tiedätkö, kuinka moni on asiasta minulle sanonut? Aviomieheni lähtee kotoa viideltä joka aamu. Hän ei ole koskaan mukana lapsemme herätessä. Arvaatko, kuinka moni on siitä sanonut? Aivan oikein! Ei kukaan."

 

Kuva: Twitter

 

"Että tunnenko syyllisyyttä? Joka päivä. Joskus kymmenenkin kertaa päivässä.

Teen töitä taatakseni paremman tulevaisuuden tyttärelleni. Kun hän on 16-vuotias ja tahtoo mennä koulun lasketteluretkelle, pystyn antamaan hänelle luvan lähteä. Totta kai pelkään, että hän kääntyy kannoillaan ja sanoo, että olisi mieluummin tahtonut minun olevan kanssaan koko ajan kotona, mutta lyönpä vaikka vetoa – hän valitsee lasketteluretken, eikö vain? EIKÖ VAIN?

Pikkuisestani saattaa tulla isona kiertävä kukkamyyjä. En minä välitä."

"Hän voi tehdä, mitä hän haluaa tehdä. Uskoakseni siinä on syy, miksi teen töitä. Tahdon näyttää hänelle, että hän voi tehdä valintoja. Haluan hänen olevan riittävän itsevarma, että voi tehdä itselleen sopivat valinnat. Haluan hänen valitsevan onnen."

Alla Keoghin nettihitiksi noussut kirjoitus.

 

 

Kuva: Twitter

Kilpailut

Uusimmat