Sairaus uuvutti Dome Karukosken isän: "Hän on meidän perheen Mielensäpahoittaja"

24.11.2014 08:53 - Anna Hopi

Mielensäpahoittaja-elokuvan ohjaaja Dome Karukoski on kertonut aiemmin saaneensa Mielensäpahoittaja-hahmoon ideoita omalta isältään. Onko isä jo nähnyt elokuvan?

- Isä on ollut vähän huonona. Se on ravannut oikeastaan kodin ja sairaalan väliä. Kävin tuolla New Yorkissa syyskuussa, mun piti näyttää sille leffa. Oli DVD mukana. Se ei pystynyt leffateatteriin menemään, kertoi Dome Karukoski Iskelmälle.

- Joulukuussa on uusi yritys. Menen viemään joululahjat. Jos hän olisi paremmassa ja terävämmässä kunnossa, niin ehkä hän jaksaisi keskittyä sen verran, että pystyisi katsomaan kahden tunnin elokuvan. On aivan selvää, että isä on meidän perheen Mielensäpahoittaja.

Mistä tämän sitten huomaa?

- Newyorkilainen mies ja amerikkalainen, mutta samat piirteet on. Hän on itseasiassa maalaistalosta lähtöisin ja oppinut nuorena käyttämään hakkua ja kuokkaa. Tietää tuon tunteen. Hänellä on suomalaisen Mielensäpahoittajan mielenmaisema.

- Varmasti ne mielensäpahoittamiset syntyvät siitä, että hän on 81-vuotias ja maailma tuntuu kulkevan hirveää vauhtia ohitse. Kun hän on koko elämänsä ollut kukkona tunkiolla, niin maailma on vaan nopeampi koko ajan. Se on pelottavaa ja siitä on helppo pahoittaa mielensä. Toivottavasti hän jaksaa jouluna katsoa elokuvan, jotta siitä saisi vähän palautteen. Jostain hän mielensä pahoittaa, se on aivan varma. Minuutilla 52 on se väärä kuva.

Mielensäpahoittaja ylitti äskettäin 400 000 katsojan rajapyykin. Lue siitä lisää täältä.

Kilpailut

Uusimmat