Saitko tutun ihmisen kiinni valehtelemisesta? Näin saat hänet tunnustamaan

15.06.2015 09:00 - Anna Hopi

Yleisesti ajateltuna suurin osa ihmisistä puhuu totta. Joskus et voi kuitenkaan olla varma, onko toinen sanansa mittainen. Silloin on syytä varautua keskusteluun.

Voit vaikuttaa itse siihen, millä asenteella keskustelukumppani suhtautuu sinuun. Lue alta kahdeksan kullanarvoista neuvoa, joilla saat toisen puhumaan totta sinulle.

1. Tavatkaa toisenne kahden kesken. Jos asia on vaikea, siitä ei huvita puhua ryhmässä. Tuo ruokaa. ihmiset avautuvat mieluummin, kun he syövät - ruokailu liitetään nautintoon.

2. Älä syytä. Näytä empatiaa ja ole omalta puoleltasi aito. Puhu rauhallisesti ja pyydä toisen ihmisen apua oikaisemaan tietyt asiat, joita et ymmärrä.

3. Älä kysele kysymyksiä, luo keskustelua. Tee selväksi, että tiedät jo, mitä on tapahtunut ja ymmärrät siihen johtaneet paineet. Näytä, että haluat ratkaista tilanteen yhdessä hänen kanssaan.

4. Syyllinen ihminen haluaa vain tulla ymmärretyksi ja anteeksiannetuksi.

5. Pyri luomaan lyhyen tähtäimen palkintoja. Kun ihminen miettii tapahtuneita pitkällä tähtäimellä, hän sulkeutuu.

6. Älä puhu totuuden puhumisen seurauksista, tuo esille vain sitä, miten ongelma voidaan ratkaista.

7. Käytä ihmisen etunimeä ja jos hän kieltäytyy kertomasta totuutta, toistele sitä, miten hyvät ihmiset toisinaan tekevät tyhmyyksiä ja miten asia voidaan ratkaista.

8. Sen sijaan, että kysyt suoria kysymyksiä kuten "Otitko rahat?", voit kysellä "Missä rahat ovat nyt?".

Lähde: Psychologies.

 

Kauneimmat lauseet, joita voit sanoa ystävälle - lue täältä.

Kilpailut

Uusimmat