Sanna Saarijärvi tunsi piston sydämessään: "Olenko hyvä äiti ja vaimo?"

06.05.2015 12:15 - Eeva Rajala

Näyttelijä Sanna Saarijärvi oli viime syksynä virkavapaalla Helsingin kaupunginteatterista tärkeän asian vuoksi.

Kesällä Pirunpelto-näytelmässä esiintyvä Sanna Saarijärvi päätti jättää työkiireet hetkeksi ja keskittyä olemaan enemmän läsnä perheelleen ja ystävilleen.

- Minulla oli se tilanne, että olin painanut töitä niin Helsingin kaupunginteatterissa kuin muissa produktioissa niin paljon, että tuli jo vähän pisto sydämeen, olenko nyt ihan hyvä äiti, vaimo ja ystävä? Saarijärvi muistelee Iskelmän haastattelussa.

Huolenpitoa ja harrastuksiin viemistä

Saarijärven perheen pienin lapsi aloitti koulun syksyllä. Saarijärvi halusi olla se äiti, joka on lasta vastassa koulutieltä. Lapsen koulukaveritkin saivat tulla heille kotiin ja Saarijärvi äitinä laittoi välipalaa kaikille.

- Meillä molemmat tytöt harrastavat todella paljon. Heitän heitä laulu- ja pianotunneille. Nuorimmainen kilpailee telinevoimistelussa. Hänellä on monta treeniä viikossa, Saarijärvi jatkaa.

Nainen tietää, että tulevaisuudessa tulee taas niitäkin aikoja, että lapset ovat jo nukkumassa, kun hän itse tulee näytöksestä.

"Jotain uutta ja rohkeaa"

- Nyt on ollut hirveän tärkeätä, että on saanut olla kotona. Olen sinä aikana tehnyt jotain sellaista mitä en olisi ikinä uskonut, että teen. Olen tehnyt monologin Kilon paloina, joka myös nähdään tuolla Riihivuori areenassa tänä kesänä, Saarijärvi sanoo.

Saarijärvelle näytteleminen on ryhmätyötä, toisten tekemisiin tai sanomisiin reagointia. Yksin oleminen lavalla oli pelottava ajatus, ja nainen menikin monologinsa kanssa omalle epämukavuusalueelle.

- Olin ajatellut, etten koskaan tee mitään monologia. Kilon paloina sai tehtyä virkavapaan aikana. Sekin oli jotain rohkeata ja uutta. Aina voi uudistua, Saarijärvi jatkaa.

Piiku palaa soramontuille

Saarijärvi liputtaa virkavapaa tai vuorotteluvapaan puolesta ja kehottaa ihmisiä pitämään jommankumman.

- Ehdottomasti ihmisten kannattaa jäädä vuorotteluvapaalle tai virkavapaalle, jos taloudellinen tilanne sen sallii. Kyllähän se kukkaron päälle käy, Saarijärvi muistuttaa.

Sanna Saarijärvi esittää Piiku Tyrjälää Muuramen Teatteri Riihivuoressa kesällä nähtävässä Pirunpelto-näytelmässä. Kuten menestyssarjassa, myös näytelmässä pyöritään fiktiivisillä soramontuilla ja taistellaan niin omistus- kuin ihmissuhdeasioista. Saarijärven lisäksi näytelmässä esiintyvät muun muassa Turkka Mastomäki, Karoliina Blackburn, Elina Rintala ja Teijo Eloranta. Näytelmän ensi-ilta on 11. kesäkuuta.

 

Lue myös: Pirunpelto tekee paluun näyttämölle: "Mikään näytös ei ole samanlainen"

Kilpailut

Uusimmat