Suomalainen kokki Hongkongissa: Karvajalkaiset ravut ovat herkkua

23.07.2015 12:19 - Emma Ylistalo

Pohjoismaista ravintolaa Hongkongissa luotsaava Jaakko Sorsa kertoi paikallisesta rapuherkusta.

Suomalainen kokki Jaakko Sorsa johtaa Hongkongissa FINDS-ravintolaa. 11 vuotta pystyssä ollut ravintola on edelleen ainoa pohjoismainen ravintola Hongkongissa.

- Täällähän tämä on etninen ravintola. Ihmiset tulevat hakemaan meiltä erityisesti kaikenlaisia merenherkkuja ja tulevat sellaisella seikkailevalla asenteella. Mutta vaikka ollaan oltu niin pitkään täällä jo, niin joka ilta kun juttelee ihmisten kanssa, niin puoli salia ei ole ikinä syönyt pohjoismaista aikaisemmin, Sorsa kertoi Hongkongista.

Ravustuskausi on alkanut Suomessa. Myös Kiinassa ravut ovat suurta herkkua.

- Täällä syödään sellaisia karvajalkaisia rapuja. Niitä on syöty tuolla Shanghaissa päin jo satoja vuosia ja itsellekin niitä syötettiin heti kun saavuin tänne, koska ne ovat sellainen paikallinen suuri herkku.

Näiden rapujen takia ollaan valmiita matkustamaan pitkiäkin matkoja.

- Vaikka pari tuntia suuntaansa, että saa tutulta kalakauppiaalta erityisesti Shanghain läheltä olevasta järvestä erittäin hyvänmakuisia ja erityisen puhtaita rapuja. Ne maksavat melkein 20 euroa kappale, huippukokki paljasti.

Rapujen kanssa Kiinassa nautitaan riisiviiniä.

- Kiinalaisen lääketieteen mukaan rapu tuo kylmyyttä kroppaan, niin sillä otetaan nopeasti lämmikettä, niin tulee balanssia, Sorsa vinkkasi.

 

Kesällä Suomessa grillataan paljon. Lue täältä grillivinkit aloittelijalle.

Kilpailut

Uusimmat