Suomi-iskelmä, joka pysäytti Matin ja Tepon - kuuntele täältä

02.07.2015 15:38 - Emma Ylistalo

Matilta ja Tepolta löytyy kummaltakin osa suosikkinsa suomalaisista iskelmistä. Vaikka monia biisejä mainitaankin, kumpikin mainitsee yhden ylitse muiden.

Matti mainitsee Joukon ja Kostin kappaleen Muisto vain jää. Artistin mielestä se on parempi kuin Tom Jonesin versio samaisesta kappaleesta.

- 10-0 kundit voitti sen matsin. Se on mielettömän upea versio, hienosti laulettu, aivan mahtava sovitus ja miksaus. Se on siis onnistunut täydellisesti se biisi. Se oli sellainen, mikä suorastaan pysäytti muinoin. Se on jäänyt mieleen hyvänä versiona niistä ulkolaisista lauluista, mitä on tehty.

Teppo haluaa kaivella mielestään sellaisen kappaleen, joka on säväyttänyt erikiosuudellaan.

- Yksi, jota rupesin ensin analysoimaan, että mitä tämä teksti oikein tarkoittaa, oli Rafaelin enkeli. Se pitää niin paljon sisällään se teksti, että sitä voi analysoida monella eri tavalla. Siinä oli jotain sellasta ihmeellistä, joka säväytti sillon.

Rafaelin Enkeli on Pekka Ruuskan kappale vuodelta 1990 ja se ilmestyi levyllä nimeltä Yhdestoista hetki.

Joukon ja Kostin Muisto vain jää on Juha Vainion sanoittama suomenkielinen versio kappaleesta Only a Fool Breaks His Own Heart. Jouko ja Kosti levyttivät kyseisen kappaleen vuonna 1968 ja se julkaistiin ensimmäisen kerran Tahdon takaisin sen mikä meni pois -singlen B-puolella.

Kuuntele alta Ruohosen veljesten lempi-iskelmät.

 

 

 Elastinen kertoi oman suosikkinsa suomi-iskelmistä - lue uutinen täältä.

 

Kilpailut

Uusimmat