Suosikkijuontaja antoi leivontavinkkinsä jouluksi - vielä ehdit kokeilla herkkureseptiä!
Energinen iltapäivien emäntämme kertoi nyt reseptin omaan joulunajan lempileivonnaiseensa. Satu Kotosen suussa sulava joulupulla syntyy yksinkertaisista aineksista suurella sydämellä. Jokainen voi taikoa tämän kahvipöydän komistuttajan kotiaineksista.
Kotosen mehevä joulupulla
1. Tee peruspullataikina. Yksi ohje on esimerkiksi tämä:
0,5 l maitoa
1,5 (75 g) hiivaa
2 munaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl hienonnettua kardemummaa
1 kg (noin) vehnäjauhoja
200 g voita
sitruunan mehua
mantelimassaa
1 pähkinä-suklaa-levy
3. Raastetaan tanko mantelimassaa taikinan päälle. Lisätään myös pähkinä-suklaata rouhittuna yksi levy tai vaikka vähän enemmänkin ja taikinan päälle myös.
4. Kääritään rullaksi ja tehdään kranssi. Saksitaan sentin välein rullasta siivuja, ei ihan pohjaan asti! Käännetään joka toinen oikealle ja joka toinen vasemmalle.
5. Kohotetaan. Paistetaan noin vartti 200 asteessa.
Kotosen erikoisvinkki:
- Itse en koskaan paista pullaa liian ruskeaksi vaan jätän ehkä hieman raa’aksi mieluummin!
Makoisia joulun pyhiä toivotellen,
Satu