Suosikkijuontaja antoi leivontavinkkinsä jouluksi - vielä ehdit kokeilla herkkureseptiä!

20.12.2014 18:34 - Anna Hopi

Iskelmän toimituksessa tunnetaan termi Kotosen pullat todella hyvin, sillä suosikkijuontajamme Satu pyöräyttää usein koko tiimin ja tähtivieraiden iloksi jotain muhevaa suuhunpantavaa.

Energinen iltapäivien emäntämme kertoi nyt reseptin omaan joulunajan lempileivonnaiseensa. Satu Kotosen suussa sulava joulupulla syntyy yksinkertaisista aineksista suurella sydämellä. Jokainen voi taikoa tämän kahvipöydän komistuttajan kotiaineksista.

Kotosen mehevä joulupulla

1. Tee peruspullataikina. Yksi ohje on esimerkiksi tämä:

0,5 l maitoa

1,5 (75 g) hiivaa

2 munaa

1 tl suolaa

2 dl sokeria

1 rkl hienonnettua kardemummaa

1 kg (noin) vehnäjauhoja

200 g voita

sitruunan mehua

mantelimassaa

1 pähkinä-suklaa-levy

2. Kaulitse taikina isoksi levyksi ja levitä sitruunalla maustettua voita muutama ruokalusikallinen levyn päälle.

 

3. Raastetaan tanko mantelimassaa taikinan päälle. Lisätään myös pähkinä-suklaata rouhittuna yksi levy tai vaikka vähän enemmänkin ja taikinan päälle myös.

4. Kääritään rullaksi ja tehdään kranssi. Saksitaan sentin välein rullasta siivuja, ei ihan pohjaan asti! Käännetään joka toinen oikealle ja joka toinen vasemmalle.

5. Kohotetaan. Paistetaan noin vartti 200 asteessa.

 

Kotosen erikoisvinkki:

- Itse en koskaan paista pullaa liian ruskeaksi vaan jätän ehkä hieman raa’aksi mieluummin!

 

Makoisia joulun pyhiä toivotellen,

Satu

Kilpailut

Uusimmat