Jarkko Ahola viettää erilaisen joulun

01.12.2014 14:00 - Senni Loikala

Joulualbumin marraskuussa julkaissut, Teräsbetonin keulana tutuksi suurelle yleisölle tullut Jarkko Ahola ei aio viettää perinteistä suomalaista joulua.

Suojelusenkeli – Jouluklassikot 2 –albumin marraskuussa julkaissut, erityisesti Teräsbetonista tunnettu Jarkko Ahola suunnittelee viettävänsä erilaisen joulun.

-  Jos sitä lähtisi jouluksi ulkomaille ensimmäistä kertaa elämässä muutamaksi päiväksi. Suomijoulu on koettu niin moneen kertaan, sanoo Ahola.

Muusikko viettää jouluaan todennäköisesti jossakin Keski-Euroopan kaupungissa.

- En ole mikään aurinkolomailija, ennemmin tahdon jotain kulttuuria. Ei tarvitse päästä museoihin, mutta kun menee ihan eri paikkaan, näkee erilaisia rakennuksia, kuulee eri kieltä ja näkee eri ihmisiä, niin se on jo voimaannuttavaa.

Ennen reissun päälle lähtemistä Ahola aikoo kuitenkin käydä vanhempiensa luona.

- Käyn syömässä kinkkua pari siivua ja vähän laatikoita.

Lomansa mies ansaitsee, sillä hän kiertää ympäri Suomea kirkoissa laulamassa joululauluja. Hän uskoo olevansa kiertueen päätyttyä väsynyt. Yksi asia hänelle on kristallinkirkas: loman jälkeen on aina mukava palata kotiin.

-  Kun ei osaa kieltä ja matka tavallaan stressaavaa samaan aikaan, sitten Suomessa osaakin kaiken taas helposti ja tietää, miten homma toimii. Silloin jännitys vapautuu ja huomaa, että ”aaaaaah, nyt on levännyt olo.”

Kilpailut

Uusimmat