Tee itsestäsi elekielen tulkinnan mestari: 3 tavalla opit katsomaan sanojen taakse!

01.12.2014 12:52 - Anna Hopi

Monesti ihminen sanoo yhtä ja tarkoittaa toista. Miten osaat lukea tilanteita? Voit oppia paljon kanssaihmisistäsi eleiden kautta.

Sanoilla on helppo valehdella, mutta nonverbaali viestintä kertoo usein totuuden. Analysoimalla elekieltä, puhetta sekä kuvittelemalla itsensä keskustelukumppaninsa kenkiin, voi toisesta saada selville enemmän kuin olisi uskonutkaan.

Vaikka kaikki ihmiset ovat erilaisia ja tietynlainen käytös voi johtua monesta asiasta, on alle kootuista vinkeistä varmasti hyötyä moniin tilanteisiin, jossa haluaa ymmärtää paremmin, mitä keskustelukumppanin pään sisällä liikkuu.

Elekieli

Ihmisten elekielestä voi saada paljon enemmän irti kuin heidän sanomistaan asioista. Jokainen yksityiskohta henkilön käytöksestä on tärkeä: asento, etäisyys keskustelukumppanista, katsekontakti, kosketus, äänenpainot sekä käsiliikkeet. Kiinnitä huomiota myös ilmeisiin.

Elekieltä oppii ymmärtämään helposti, kun unohtaa kuulemansa sanat ja keskittyy pelkästään näkemäänsä. Usein etenkin silmät paljastavat henkilön tunnetilan.

Mieti, millaista oma elekielesi on tietyissä tunnetiloissa. Saatat huomata, että kädellä niskan hierominen voi olla merkki vaivaantuneisuudesta tai tiukka katsekontakti tai sen välttäminen kokonaan viestiä valehtelusta. Tarkkaile näitä merkkejä keskustelukumppanissasi.

Kuuntele tarkasti

Useimmat ihmiset kuuntelevat toisen puhetta miettien, mitä he aikovat vastata. Sen sijaan olisi tärkeää kuunnella yrittäen ymmärtää, mitä he oikeasti sanovat. Älä keskeytä vaan yksinkertaisesti keskity kuuntelemaan ja analysoimaan.

Kuvittele olevasi hänen asemassaan

Yritä eläytyä tilanteeseen, jossa keskustelukumppanisi on, ja mieti, miten itse toimisit ja mitä sanoisit. Mieti mitä motiiveja hänellä saattaa olla ja mitä hän haluaisi sinun ymmärtävän. Hänen sanansa saattavat aueta sinulle aivan uudella tavalla.

Lähteet: Amerikanki, Helpguide

 

 

Oletko usein liian kiltti arjessa niin, että se vaikeuttaa elämääsi? Kokeile välillä asettaa ihmisille rajoja. Lue ohjeet täältä.

Kilpailut

Uusimmat