Testi, joka lupaa saattaa yhteen ketkä tahansa - rakkaus vain 36 kysymyksen päässä

15.01.2015 19:00 - Reetta Haverinen

Olet ehkä kuullut, että rakkaus voi syttyä ensi silmäyksellä, mutta voisko lemmen liekki roihahtaa myös laboratorio-oloissa? Psykologi Arthur Aron väittää, että hänen testinsä voi saattaa yhteen vaikka ennalta toisilleen tuntemattomat ihmiset, kunhan pariskunta on ensiksi vastannut 36 kysymykseen.  

Vuonna 1997 newyorkilainen psykologi Arthur Aron päätti testata psykologisilla testeillä, voiko toisilleen tuntemattomat ihmiset rakastua toisiinsa pelkkien testivastausten perusteella.

Aron valitsi kokeeseensa muutamia toisilleen tuntemattomia miehiä ja naisia ja muodosti heistä pareja. Aron antoi pareille 45 minuuttia aikaa vastata 36 kysymykseen, jotka oli jaettu kolmeen sarjaan.

Vastausten jälkeen parien täytyi katsoa toisiaan silmiin 4 minuutin ajan täydessä hiljaisuudessa. Testin päätteeksi yksi pareista käveli laboratoriosta ulos toisiinsa rakastuneina, vaikka vielä hetki sitten he eivät tunteneet toisiaan lainkaan. Kuusi kuukautta myöhemmin samainen pari asteli alttarille.

New York Timesin kolumnisti Mandy Len Catron kiinnostui Aronin testeistä ja päätti kokeilla miehen menetelmää 20 vuotta myöhemmin. Uskomatonta kyllä, mutta Catron löysi elämänsä rakkauden miehestä, jonka kanssa hän suoritti Aronin testin.

Ulkonäöllä näyttäisi siten olevan varsin mitätön merkitys rakkauden kannalta.Ihmisen luonne ja persoona merkkaavat loppupeleissä kaikkein eniten.

Alle olemme suomentaneet muutamia esimerkkejä kysymyksistä, joita Aronin testi sisältää:

''Haluaisitko olla kuuluisa? Millä tavoin?''

''Mistä asiasta olet elämässäsi kaikkein kiitollisin?''

''Mitä ystävyys sinulle merkitsee?''

''Minkälainen suhde sinulla on äitiisi?''

''Milloin viimeksi itkit toisen ihmisen edessä? Entä milloin viimeksi itkit yksin?''

''Mistä asiasta et salli laskettavan leikkiä?''

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat