Tilanteet, joiden vuoksi kannattaa hidastaa arkipäiväisessä elämässä

19.02.2015 19:30 - Rea Tallgren

Jokapäiväisessä elämässä tulee koettua paljon sellaisia hetkiä, jotka helposti tulee suoritettua rutiininomaisesti, vaikka ei kannattaisi.

Family Share -sivusto on listannut sellaisia asioita, jotka ihmiset usein hoitavat kiireessä tai puolivillaisesti, mutta jotka todellisuudessa ovat sellaisia, joihin kannattaisi panostaa ja irrottaa aikaa.

Suomensimme tärkeimmät kohdat alle.

1. Perheen kanssa ruokaileminen

Oli kyse sitten pizzantähteistä tai gourmet-ateriasta, tulisi aikaa perheen kanssa arvostaa ja vaalia. Puhelimen voi laittaa kiinni tai jättää toiseen huoneeseen ja olla aidosti läsnä tilanteessa, jossa koko perhe on paikalla. Kysele, miten perheenjäseniesi päivä on mennyt ja mitä heille kuuluu - ja kuuntele vastaukset aidosti.

2. Intiimiys

Kun saat tilaisuuden olla kumppanisi kanssa kahden, anna hänelle kaikkesi. On kyseessä sitten seksi, halailu tai suuteleminen, ehkä pelkkä keskusteleminenkin, älä vilkuile kelloa, vaan varmista, että lopetatte vasta, kun molemmat ovat tyytyväisiä.

3. Puhelut

On niin helppoa unohtaa soittaa esimerkiksi perheenjäsenille. Monesti yhteydenpito jää arkisin tekstiviesteihin, joissa luvataan soittaa myöhemmin. Mutta kun vihdoin soitat, varmista, ettet tee sitä kiireessä vaan siten, että olet aidosti valmis kuuntelemaan.

4. Arkirutiinit

Jos valmistat ruokaa, yritä tehdä se kiireettömästi. Mitä jos lapset söisivät vaikka pienen välipalan, jotta jaksaisivat odottaa ruokaa hieman pidempään ja sinä saisit kokata rauhassa? Entä, jos jäisitkin bussista pysäkkiä tai kahta aikaisemmin kuin normaalisti ja kävelisit pienen matkan kotiin katsellen ympäristöäsi. Entä jos halaisit lastasi vähän pidempään, entä jos suutelisit kumppaniasi suoraan suulle tänään ennen kuin hän lähtee töihin? Ota aikaa asioille, jotka ansaitsevat sen ja jotka sinä ansaitset.

Lähde: Family Share

 

Kilpailut

Uusimmat