Timo Jutila sai Mertarannan itkemään TV-kuvauksissa

19.01.2016 14:53 - Anna Hopi

Mertaranta ja legendat -ohjelman kuvauksissa koettiin herkkiä hetkiä kameran kuvatessa.

Selostajalegenda Antero Mertaranta muistelee kyynelkanaviensa avautuneen Timo Jutilan päivänä, kun jääkiekkolegenda päätti tunteellisen päivän Maamme-lauluun.

- Olen tuntenut Jutin parikymmentä vuotta ja ohjelmassa avautui hänestä puolia, joita en ole itsekään tiennyt hänestä. Olen aina tiennyt, että hän on tunteellinen ihminen, mutta se, että hän pystyy koskettamaan meitä muitakin, oli yllätys, kertoo Mertaranta.

Jutila avasi sielunsa syövereitä ohjelmassa kertomalla useita tarinoita uransa varrelta. Se liikutti kollegoita sekä pitkäaikaista ystävää, Mertarantaa.

- Hän sai meidät kyynelehtimään - muutkin kuin minut.

Lehdistötilaisuudessa Mertaranta toi asian esille humoristisella tavalla.

- Pääsit yllättämään ohjelmanteon aikaan monta kertaa - syy on se, että olet armottoman hieno mies. Mistä se johtuu, että sinusta on julkisuudessa täysin erilainen kuva kuin mitä todellisuudessa olet? Osaat pysähdyttää ja koskettaa, mutta myös keventää, kertoi selostaja Jutille.

Oliko Juti kaikista kovin yllättäjä koko ohjelmassa Mertarannan näkökulmasta?

- Tuollaisesta katraasta on vaikea nostaa yksittäistä henkilöä esiin. Sanon poliittista liturgiaa mukaillen, että kaikista heistä tuli uusia ja hienoja asioita esiin. Näistä henkilöistä tunnen Hanna-Maria Seppälää vähiten. Oli uskomattoman upeaa kuulla menestyneen nuoren urheilijan elämästä asioita, jotka ovat suurelle yleisölle aivan tuntemattomia.

Mertaranta ja legendat
TV5 keskiviikkoisin klo 21.00 alkaen 10. helmikuuta.

Kilpailut

Uusimmat