Tulitko petetyksi? Näin valmistat itseäsi uuteen suhteeseen

23.11.2015 15:22 - Eeva Rajala

Pettäminen sattuu, mutta sen jälkeen voi aloittaa uuden elämän, vaikka se olisikin vaikeaa.

Kestää oman aikansa, että pääsee yli pettämisen aiheuttamasta järkytyksestä, surusta ja tyhjyydestä. On kuitenkin hyvä muistaa, että pettämisestä voi päästä yli. Sinun on mahdollista jälleen luottaa itseesi, luottaa toiseen, ja löytää rakkaus uudelleen. Voit löytää rakkauden uudelleen joko vanhan tai uuden kumppanin kanssa.

Anna itsellesi aikaa surra

Parisuhde on saattanut kuolla juuri hetki sitten, ja paranemisprosessi on lähtemässä käyntiin. Älä kuitenkaan käännä selkääsi surulle ja kivulle. Vihalla, surulla ja myös syyllisyyden tunteella on paikkansa paranemisprosessissa. Tunteet voivat tulla ja mennä aaltoina. Yhtenä päivänä voit tuntea olosi täysin hyväksi, seuraavana päivänä saattaa tuntua, ettet pysty lähtemään liikkeelle.

Jos koet vihan tunteita, pura ne hakkaamalla tyynyäsi tai lähde ulos lenkille puhdistamaan ajatuksiasi. Itke kunnolla ja anna itsellesi lupa tuntea kaikki tuntemasi tunteet. Pidä kiinni rutiineista ja yritä liikkua päivittäin, vaikka liikkuminen tarkoittaisikin vain lyhyitä kävelyhetkiä ulkona.

Vietä aikaa täydessä hiljaisuudessa

Löydä hiljaisuudelle aikaa joka päivä. Hengitä ja anna ajatustesi virrata vapaana. Anna niiden tulla, mutta anna niiden myös mennä. Älä tuomitse ajatuksiasi. Hiljaisuudessa saatat keskittyä ja kuunnella sydäntäsi paremmin. Löydät luottamuksen itseesi uudelleen.

Anna anteeksi, vaikka se olisi vaikeaa

Anteeksi antaminen ja unohtaminen ovat kaksi eri asiaa. Pettämistä ei voi koskaan unohtaa. Saatat myös päättää, ettet halua enää koskaan nähdä pettäjäkumppaniasi. Se on kuitenkin tosiasia, että anteeksi antaminen on tärkeässä asemassa eteenpäin pääsemisessä. Ilman anteeksiantoa jäät kiinni menneeseen. Anteeksi antaminen ei käy hetkessä, joten anna tällekin aikaa. Siinä voi mennä kuukausia tai jopa vuosia, mutta kulje sitä kohti. Yksi hyvä tapa antaa anteeksi on kirjoittaa toiselle kirje.

Ota vastuu omasta onnellisuudestasi

Hyväksy se, että saatat olla yksin hetken aikaa. Ajan kanssa elämääsi tulee asioita, jotka täyttävät tyhjiön. Aikatauluta elämääsi iloa ja nautintoa tuovia asioita ja kokeile jotain uutta. Löydä kateissa ollut intohimosi esimerkiksi johonkin harrastukseen, mutta muista vierailla myös epämukavuusalueellasi. Se antaa sinulle itsevarmuutta.

Älä kiirehdi uuteen suhteeseen

Hiljalleen olet valmiina päästämään elämääsi uuden tuttavuuden. Ota oma aikasi ja tutustu ihmiseen rauhassa. Uuteen suhteeseen ei tarvitse kiirehtiä. Pidä hauskaa, mutta harrasta seksiä vasta, kun olet oikeasti valmis siihen. Vältä irtosuhteita, sillä ne eivät tue parhaalla mahdollisella tavalla uutta tilannettasi. Ansaitset jonkun, joka haluaa olla seurassasi myös ilman seksiä.



Lähde: Divorced Moms

Kilpailut

Uusimmat