Turkka Mastomäki urastaan: On kaduttanut viime aikoina

05.05.2015 14:30 - Eeva Rajala

Turkka Mastomäki nähdään kesällä Pirunpelto-näytelmän pääroolissa.

Näyttelijä Turkka Mastomäki on tullut tutuksi muun muassa Käenpesä-sarjasta. Vaikka näyttelijäntyö antaa paljon, Mastomäki myöntää Iskelmän haastattelussa, että uravalinta on myös kaduttanut.

- Viime aikoina on välillä useinkin kaduttanut. On kaduttanut paljon sen takia, että arkea on ollut niin haasteellista rakentaa tämän ammatin kanssa. 4,5-vuotias tyttö, koira ja pitkä työmatka... Kaikki tällaiset jutut. On näitä ollut aikaisemminkin, Mastomäki pohtii.

Mastomäki tietää, että aina tulee vaikeita päiviä ja aikoja. Eteen tulee joskus myös rooleja, joista hän ei suoraan sanottuna pidä.

- Yleensä niistä saa mieleisenkin, mutta ei aina. Joskus huomaa, että "rakensin ilmaisuni ja tämän jutun näihin aspekteihin vedoten, että tämä olisi tällä tavalla kiva ja halusin itse näytellä näin, koska olen viime aikoina näytellyt jotain toista." Sitten saa yleisöltä palautetta, ettei kukaan ymmärtänyt mitä siellä tekee. Kyllä se aika lailla turhauttaa, Mastomäki harmittelee.

Näyttelijänuraa hän ei kuitenkaan ole valmis heittämään roskiin hetken mielijohteesta. Kyseessä on kuitenkin omaan identiteettiin liittyvä, vahva asia, joka on antanut hänelle vuosien saatossa käsittämättömän paljon.

"Rakkailta tukea"

Mastomäki kiittää lähellä olevia läheisiään ja luotettavia ihmisiä. Niille on voinut purkaa päätään ja sydäntään esimerkiksi vaikeiden roolien aikana. Roolit eivät yleensä tule miehen uniin, mutta esimerkiksi Otello-näytelmä Tampereen teatterissa vuonna 2008 vaikutti mieheen käytökseen.

- Otello oli yksi elämäni vaikeimmista töistä. Kyllä se omasta ja silloisen puolisoni mielestä vaikutti arkikäytökseeni jonkun verran, Mastomäki myöntää.

Mikäli rooli on raskas, Mastomäki kertoo painivansa itse asian kanssa ilman ammattineuvoja.

- Käytän sen vähäisen älyni, mitä minulla on. Minulla on aina ollut lähellä rakkaita läheisiä ja luotettavia ihmisiä, joiden kanssa voin purkaa pääni tyhjäksi, saan heiltä tukea. Toistaiseksi se on riittänyt, luojan kiitos, mies kuittaa.

Tuurilla ja sattuman varassa

Mastomäki kertoo, että tuurilla on ollut suuri merkitys hänen urallaan. Hän kertoo olevansa kovinkin tyytyväinen siihen, miten ala on häntä heitellyt.

- Olen saanut ympärilleni ja lähelleni todella ammattitaitoisia, hyviä taiteilijoita, jotka ovat antaneet minulle paljon, ja sitä kautta olen päässyt kehittymään. Kyllä siinä tuurilla täytyy olla paljon sijaa, Mastomäki jatkaa.

Yksityiselämässäkin tuurilla on ollut paikkansa.

- Ei minun elämänhallintani omasta mielestäni kovin kummoinen ole, kyllä senkin täytyy jonkun sattuman varassa seilata, Mastomäki naureskelee.

Turkka Mastomäki esittää Muuramen Teatteri Riihivuoressa kesällä nähtävässä Pirunpelto-näytelmässä poliisi Tommi Jussilaa. Kuten menestyssarjassa, myös näytelmässä pyöritään fiktiivisillä soramontuilla ja taistellaan niin omistus- kuin ihmissuhdeasioista. Mastomäen lisäksi näytelmässä esiintyvät muun muassa Sanna Saarijärvi, Karoliina Blackburn, Elina Rintala ja Teijo Eloranta.

Näytelmän ensi-ilta on 11. kesäkuuta. Katso lisää näytelmästä täältä!

 

Lue myös: Pirunpelto tekee paluun näyttämölle: "Mikään näytös ei ole samanlainen"

Kilpailut

Uusimmat