Tutkimus: Pariskuntien erot vähentyvät yhdellä päätöksellä

24.01.2016 11:01 - Senni Loikala

Tutkimuksen mukaan sosiaaliseen mediaan lataamamme kuvat voivat paljastaa, mitä ajattelemme omasta kehostamme. Se puolestaan heijastuu parisuhteeseen.

Jos olet parisuhteessa ja käytät sosiaalista mediaa, koskettaa tuore Floridan yliopiston tutkimus sinua. Sen mukaan selfie-kuvien lataaminen Instagramiin saattaa koitua haitaksi parisuhteelle.

Tutkimuksessa 420 Instagram-käyttäjää vastasi kyselyyn, jossa selvitettiin heidän ottamiensa selfie-kuvien määrää ja tyytyväisyyttä parisuhteessa. Vastaajat olivat iältään 18-62-vuotiaita.

Tulokset

Tuloksista selvisi, että vartaloonsa tyytymättömät ihmiset latasivat eniten selfie-kuvia sosiaaliseen mediaan. Tyytymättömyys omaa kroppaa kohtaan puolestaan lisäsi mahdollisuutta parisuhteen päättymiselle.

Tutkijoiden mukaan jokaisen olisi tärkeä ymmärtää, että tapamme sosiaalisessa mediassa voivat vaikuttaa elämäämme enemmän, kuin äkkiseltään uskoisimme.

Näin ollen eroamisen riski vähenee, jos päätät ladata vähemmän selfie-kuvia Instagramiin - ainakin, jos tutkimusta on uskominen.

 

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat