Tutkimus puolustaa lasten turvallisuutta - voit välttää riskit yksinkertaisilla teoilla

18.11.2014 11:26 - Anna Hopi

Joillakin vanhemmilla saattaa olla niin kiire, että lapsen turvallisuus jää toisarvoiseksi arjen tohinassa. Tutkimus kertoi, mihin asioihin kannattaa kiinnittää eniten huomiota.  

Tuore amerikkalainen tutkimus muistuttaa kaikessa surullisuudessaan, kuinka tärkeää on pitää huolta lapsen turvallisuudesta. Tutkimus selvitti nimittäin, mitkä syyt aiheuttivat pienille lapsille vakavia päävammoja.

Alle kaksivuotiaiden lasten päävammoista lähes 80 prosenttia johtui putoamisista. Vastaava luku oli lähes 40 prosenttia puolestaan 2-12-vuotiaiden lasten ikäryhmässä. Monet näistä vakavista aivovammoista johtuivat auto- tai pyöräilyonnettomuuteen joutumisesta.

Vain alle puolella autokolarissa vakavan aivovaurion saaneella lapsella oli onnettomuushetkellä turvavyö kiinni. Pyöräilyonnettomuudessa vain alle 20:llä prosentilla lapsista oli kypärä päässään.

- Pyöräilykypärät ja turvavyöt voivat pelastaa lapsesi aivot, sanoo tutkija Nathan Kupperman.

Erilaiset aivoverenvuodot ovat yleisimpiä putoamisista johtuvia päävaurioita lapsilla. Tutkimusryhmään kuuluneista 43 000 lapsesta lähes 80 prosenttia menehtyi vammoihinsa.

Lähde: WebMD



Millaisia möläytyksiä lapsten suusta voidaan kuulla? Vanhemmat kertoivat kuulemansa jutut - lue juttu täältä.

Kilpailut

Uusimmat